En bil, de flesta familjer i vårt land har 1 framför dörren och ofta 2. Vi är väldigt vana vid bekvämligheten med en bil, kör snabbt till någonstans och när det regnar är det ingen lyx alls. Delbilen har också blivit en integrerad del av vårt samhälle, eftersom en delad bil är en bra lösning för människor som inte har en egen bil och som fortfarande vill använda en då och då. Numera är en bil en oumbärlig del av deras liv för de flesta, men tänk om du vill kliva in i din bil på morgonen och din bil inte finns där längre. 

Först tror du nog att jag skulle ha parkerat bilen någon annanstans trots allt. Väl inte så, fordon är främsta mål för tjuvar. Stöld av bilar är ett av de stora problemen, men även manipulering med fordon och dokumentförfalskning är en del av det. Lyckligtvis har antalet fordonstölder minskat under årets första sex månader jämfört med samma period förra året. Under årets första sex månader, enligt Nationellt informationscentrum för fordonskriminalitet cirka 2578 personbilar stulna av tjuvar. Det är 21,2 procent mindre än samma period förra året. Cirka 39 procent av detta har återhämtats. 

De mest eftertraktade märkena för tjuvar under årets första sex månader var 1 Volkswagen, 2 Toyota, 3 Renault, 4 Peugeot och nummer 5 Audi. Om din bil hittas är frågan, finns det något kvar av din bil? Det är och förblir svårt att skydda din bil mot stöld, tjuvar blir allt smartare och ofta utrustade med all slags utrustning för att till exempel förstärka signalen från bilnyckeln som hänger på klädhängaren i korridoren på natten. Det finns dock alla typer av tips online för att göra stölden av din bil så liten som möjligt. Du kan också försäkra din bil mot stöld.

Läs också: Råd om laddningsplats för ägarföreningen

Bil stulen vid shopping.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post