Stora arbetsgivare i Haag efterlyser "spridning och undvik" för att undvika folkmassor under rusningstid. Nu när fler och fler människor har vaccinerats mot corona och fler är tillåtna reser människor oftare med bil, buss, spårvagn eller tåg. Arbetsgivare uppmuntrar till hybridarbete. Det betyder dels på kontoret, men också hemma.

Sedan corona har många börjat resa på ett annat sätt. Det var mindre trångt på vägen och i kollektivtrafiken. Det var knappt några toppar. Organisationerna vill arbeta tillsammans för att se till att publiken inte återvänder. För närvarande deltar redan 7 stora företag i Haag, den nationella regeringen, provinsen Sydholland och Haag kommun. Som arbetsgivare uppmuntrar de sina anställda att resa till kontoret utanför högtiderna och arbeta mer hybridiskt. De får stöd i detta av Ookbaar Haaglanden och Rijnland och de utbyter exempel sinsemellan. De uppmanar andra företag att delta för att maximera effekten.

Coronakrisen har visat att det är möjligt: ​​jobba mer hemifrån och resa andra tider på dygnet. Haag var därför mycket mer tillgängligt. Till exempel fanns det knappast några trafikstockningar på Utrechtsebaan på morgonen och eftermiddagen. Detta är bra för ekonomin och bidrar också till bättre luftkvalitet. Jag skulle vilja behålla det. Jag uppmanar därför hjärtligt arbetsgivare i Haag och regionen att delta i "Sprid och undvik". Som kommun deltar vi också själva. Hybridarbete kräver till exempel hur vi möblerar kontorsutrymmen och påskyndar digitaliseringen. Jag gillar att dela våra erfarenheter med andra arbetsgivare och jag vill också lära av andras erfarenheter.

Rådman Robert van Asten (mobilitet) från Haag kommun.

Delta

Organisationer som vill delta i "sprida och undvika" kan kontakta nåbara Haaglanden och Rijnland. Experter från denna organisation kan ge råd om åtgärder som är lämpliga för en specifik organisation eller situation.

Sprid och undvik

Dessa organisationer stöder vikten av hybridarbete för att sprida och undvika och delta: Aegon, ANWB, MN, NN Group, PostNL, Shell, Siemens, T-Mobile, centralregeringen, Sydhollands provins, Haag kommun och Ookbaar Haaglanden och Rheinland. The Green Business Club Beatrixkwartier har åtagit sig att entusiasmera de anslutna organisationerna att delta i "spridning och undvikande", enligt Haag kommun.

Läs också: Haag vill återlämna internationella intercitytåg

Stora arbetsgivare i Haag uppmuntrar sina anställda att resa till kontoret utanför högtider.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post