I fyra decennier var Holger Goldberg från Fachvereinigung Nordrhein och Peter Zander det permanenta organiserande teamet på 'Europäische Taxi Messe' (ETM) - den största taximässan i Europa - och Kölnmässan var mötesplatsen för (huvudsakligen) Tysk taxisektor vartannat år. Mycket har förändrats för 2022 (4-5 november 2022): Holger Goldberg, den andra drivkraften bakom mässan, har nyligen gått i pension och en ny organisation, arrangör och plats har skapats.

Enligt facktidningen Tidning för persontransport År 2022 kommer mässan att hållas i utställningsbyggnaderna i Essen och Michael Stehr är arrangör på Taxi- und Mietwagenverband Deutschland (TMV). Den andra yrkesföreningen (Bundesverband Taxi und Mietwagen - BVTM) är inte längre involverad i ETM. Avsikten är att mycket av det "gamla" måste bevaras, men det kommersiella och politiska ramprogrammet kommer att förändras avsevärt till följd av den förändrade föreningsstrukturen.

Stehr är redan övertygad om flytten till Essen: ”Som plats för den europeiska taximässan har Essen övertygat oss på alla sätt. Med den moderna infrastrukturen och platsens rätt storlek hittar våra utställare de perfekta förutsättningarna för ett framgångsrikt mässutseende. ”

Mässan kommer att inrättas på samma sätt som tidigare årtionden, vilket den nya ordföranden för branschföreningen, Markus Gossmann, framhåller: ”Branschföreningen kommer att fortsätta många väletablerade traditioner vid nästa mässa. Detta inkluderar både de kommersiellt-politiska händelserna och det välkända lotteriet. Utställningen och de kommersiellt-politiska händelserna speglar ett stort antal nya ämnen som för närvarande upptar sektorn. Förutom klassiska taxibilar och minibussar samt specialfordon för transport av funktionshindrade inkluderar utbudet av utställare på den europeiska taximässan också fordon med nya drivkoncept. Vi förväntar oss också ett bredare utbud av tillverkare av informationsteknik för kraftstationer och fordon samt betalningssystem. ”

För första gången i ETM: s långa historia blev det en paus från den vanliga tvåårscykeln hösten 2020 på grund av begränsningar av koronakontakt. Våren 2020 hade det redan beslutats att hålla nästa mässa från 4 till 5 november 2022.

Det är ännu inte klart om den traditionella taxikonferensen för IRU, som alltid har hållits parallellt med mässan de senaste åren och som lockat ett stort antal internationella besökare, kommer att flytta till Essen tillsammans med mässan. IRU -taxigruppens ordförande, Christian Holzhauser, angav i den tyska taximagasinet Taxi Times att inget avtal ännu har tagits och därför har ännu inget beslut fattats.

Skiftet i arrangören har verkligen något att göra med det. Sedan årsskiftet 2020/2021 har Tyskland nu haft två taxiprofessionella organisationer, TMV och BVTM. Denna förändrade associeringsstruktur kommer också att påverka ramprogrammet för den europeiska börsen.

Fram till nu har Fachvereinigung Nordrhein alltid organiserat mässan tillsammans med BVTM. Men efter splittringen kring årsskiftet 2020/2021 och starten på den nya organisationen TMV - som också inkluderar Fachvereinigung Nordrhein - finns det två taxifackliga föreningar.

TMV kommer säkert att hålla sitt årliga medlemsmöte dagen före mässan i Essen och forma konferensprogrammet - som senast anordnades av BVTM - av mässan med tonvikt på ekonomiska och politiska kontaktpunkter för sektorn. Den partiella avregleringen av den tyska taxi- och hyrbilsektorn kommer säkert att spela en roll i detta.

I fyra decennier var Holger Goldberg från Fachvereinigung Nordrhein och Peter Zander det permanenta organiserande teamet på 'Europäische Taxi Messe' (ETM) - den största taximässan i Europa - och Kölnmässan var mötesplatsen för (huvudsakligen) Tysk taxisektor vartannat år. Mycket har förändrats för 2022 (4-5 november 2022): Holger Goldberg, den andra drivkraften bakom mässan, har nyligen gått i pension och en ny organisation, arrangör och plats har skapats.

År 2022 kommer mässan att hållas i utställningsbyggnaderna i Essen och Michael Stehr är arrangör på Taxi- und Mietwagenverband Deutschland (TMV). Den andra yrkesföreningen (Bundesverband Taxi und Mietwagen - BVTM) är inte längre involverad i ETM. Avsikten är att mycket av det "gamla" måste bevaras, men det kommersiella och politiska ramprogrammet kommer att förändras avsevärt till följd av den förändrade föreningsstrukturen.

Stehr är redan övertygad om flytten till Essen: ”Som plats för den europeiska taximässan har Essen övertygat oss på alla sätt. Med den moderna infrastrukturen och platsens rätt storlek hittar våra utställare de perfekta förutsättningarna för ett framgångsrikt mässutseende. ”

Mässan kommer att inrättas på samma sätt som tidigare årtionden, vilket den nya ordföranden för branschföreningen, Markus Gossmann, framhåller: ”Branschföreningen kommer att fortsätta många väletablerade traditioner vid nästa mässa. Detta inkluderar både de kommersiellt-politiska händelserna och det välkända lotteriet. Utställningen och de kommersiellt-politiska händelserna speglar ett stort antal nya ämnen som för närvarande upptar sektorn. Förutom klassiska taxibilar och minibussar samt specialfordon för transport av funktionshindrade inkluderar utbudet av utställare på den europeiska taximässan också fordon med nya drivkoncept. Vi förväntar oss också ett bredare utbud av tillverkare av informationsteknik för kraftstationer och fordon samt betalningssystem. ”

För första gången i ETM: s långa historia blev det en paus från den vanliga tvåårscykeln hösten 2020 på grund av begränsningar av koronakontakt. Våren 2020 hade det redan beslutats att hålla nästa mässa från 4 till 5 november 2022.

Det är ännu inte klart om den traditionella taxikonferensen för IRU, som alltid har hållits parallellt med mässan de senaste åren och som lockat ett stort antal internationella besökare, kommer att flytta till Essen tillsammans med mässan. IRU -taxigruppens ordförande, Christian Holzhauser, angav i den tyska taximagasinet Taxi Times att inget avtal ännu har tagits och därför har ännu inget beslut fattats.

Skiftet i arrangören har verkligen något att göra med det. Sedan årsskiftet 2020/2021 har Tyskland nu haft två taxiprofessionella organisationer, TMV och BVTM. Denna förändrade associeringsstruktur kommer också att påverka ramprogrammet för den europeiska börsen.

Fram till nu har Fachvereinigung Nordrhein alltid organiserat mässan tillsammans med BVTM. Men efter splittringen kring årsskiftet 2020/2021 och starten på den nya organisationen TMV - som också inkluderar Fachvereinigung Nordrhein - finns det två taxifackliga föreningar.

TMV kommer säkert att hålla sitt årliga medlemsmöte dagen före mässan i Essen och forma konferensprogrammet - som senast anordnades av BVTM - av mässan med tonvikt på ekonomiska och politiska kontaktpunkter för sektorn. Den partiella avregleringen av den tyska taxi- och hyrbilsektorn kommer säkert att spela en roll i detta.

I fyra decennier var Holger Goldberg från Fachvereinigung Nordrhein och Peter Zander det permanenta organiserande teamet på 'Europäische Taxi Messe' (ETM) - den största taximässan i Europa - och Kölnmässan var mötesplatsen för (huvudsakligen) Tysk taxisektor vartannat år. Mycket har förändrats för 2022 (4-5 november 2022): Holger Goldberg, den andra drivkraften bakom mässan, har nyligen gått i pension och en ny organisation, arrangör och plats har skapats.

Enligt branschpublikationen Passenger Transport Magazine kommer mässan att hållas 2022 i utställningsbyggnaderna i Essen och Michael Stehr är arrangör på Taxi- und Mietwagenverband Deutschland (TMV). Den andra yrkesföreningen (Bundesverband Taxi und Mietwagen - BVTM) är inte längre involverad i ETM. Avsikten är att mycket av det "gamla" måste bevaras, men det kommersiella och politiska ramprogrammet kommer att förändras avsevärt till följd av den förändrade föreningsstrukturen.

Stehr är redan övertygad om flytten till Essen: ”Som plats för den europeiska taximässan har Essen övertygat oss på alla sätt. Med den moderna infrastrukturen och platsens rätt storlek hittar våra utställare de perfekta förutsättningarna för ett framgångsrikt mässutseende. ”

Mässan kommer att inrättas på samma sätt som tidigare årtionden, vilket den nya ordföranden för branschföreningen, Markus Gossmann, framhåller: ”Branschföreningen kommer att fortsätta många väletablerade traditioner vid nästa mässa. Detta inkluderar både de kommersiellt-politiska händelserna och det välkända lotteriet. Utställningen och de kommersiellt-politiska händelserna speglar ett stort antal nya ämnen som för närvarande upptar sektorn. Förutom klassiska taxibilar och minibussar samt specialfordon för transport av funktionshindrade inkluderar utbudet av utställare på den europeiska taximässan också fordon med nya drivkoncept. Vi förväntar oss också ett bredare utbud av tillverkare av informationsteknik för kraftstationer och fordon samt betalningssystem. ”

För första gången i ETM: s långa historia blev det en paus från den vanliga tvåårscykeln hösten 2020 på grund av begränsningar av koronakontakt. Våren 2020 hade det redan beslutats att hålla nästa mässa från 4 till 5 november 2022.

Det är ännu inte klart om den traditionella taxikonferensen för IRU, som alltid har hållits parallellt med mässan de senaste åren och som lockat ett stort antal internationella besökare, kommer att flytta till Essen tillsammans med mässan. IRU -taxigruppens ordförande, Christian Holzhauser, angav i den tyska taximagasinet Taxi Times att inget avtal ännu har tagits och därför har ännu inget beslut fattats.

Skiftet i arrangören har verkligen något att göra med det. Sedan årsskiftet 2020/2021 har Tyskland nu haft två taxiprofessionella organisationer, TMV och BVTM. Denna förändrade associeringsstruktur kommer också att påverka ramprogrammet för den europeiska börsen.

Fram till nu har Fachvereinigung Nordrhein alltid organiserat mässan tillsammans med BVTM. Men efter splittringen kring årsskiftet 2020/2021 och starten på den nya organisationen TMV - som också inkluderar Fachvereinigung Nordrhein - finns det två taxifackliga föreningar.

TMV kommer säkert att hålla sitt årliga medlemsmöte dagen före mässan i Essen och forma konferensprogrammet - som senast anordnades av BVTM - av mässan med tonvikt på ekonomiska och politiska kontaktpunkter för sektorn. Den partiella avregleringen av den tyska taxi- och hyrbilsektorn kommer säkert att spela en roll i detta.

Läs också: Mercedes Benz-ikonen Henri Tordoir stoppar taxamätaren

Europäische Taxi Messe 'ny stil' flyttar från Köln till Essen 2022
Utskriftsvänlig, PDF och e-post