Jorin Aardoom, Data & Innovation manager på DPD, mottog nyligen utmärkelsen Parcel & Postal Technology International 2021 i kategorin Last Mile Delivery Innovation på Parcel + Post Expo 2021 i Wien. DPD Nederländerna vann detta pris för den innovativa appen DPDrivR. Juryn, bestående av vd: ar och direktörer för post- och pakettjänster över hela världen, kunde välja mellan totalt 100 poster. I kategorin Last Mile Delivery Innovation tävlade DPD mot företag som Rakuten Super Logistics, Paztir & Citkar.

DPDrivR -app
Med DPDrivR -appen får paketleverantörer daglig inblick i deras individuella prestanda, som är inriktat på bland annat leveransprestanda och kundrecensioner. Genom gamification motiverar DPD leverantörerna att kontinuerligt förbättra sina prestanda. Med detta tillåter DPD leverantörerna att utvecklas från en positiv och motiverande strategi genom spelelement. Till exempel kan leverantörerna få poäng när de uppnår olika prestationer och därmed också tjäna medaljer, till exempel genom att nå den magiska gränsen på 10.000 XNUMX kilometer körda för DPD. Tack vare appen vet paketleverantören bättre än någonsin vad som förväntas när det gäller leveransprestanda och kan omedelbart förbättra denna prestanda. Det är motiverande att få positiv feedback och inte bara att höra det när saker går fel.

Ökade paket  
På grund av corona har antalet paket som måste levereras dagligen ökat enormt. Denna ökade arbetsbelastning kräver ständiga förbättringar och lösningar kring leveransprocessen. DPD är övertygad om att DPDrivR bidrar betydligt till förbättrade tjänster.  

”Vi är oerhört stolta över att få detta vackra, internationella pris. Det var så många bra bidrag och det är en ära att en professionell jury tilldelade vårt bidrag som det bästa. Mycket hårt arbete har lagts ned på att utveckla appen och att vinna ett sådant pris är en trevlig belöning. Med DPDrivR -appen är våra paketleverantörer motiverade på ett positivt sätt att ytterligare öka leveransprestandan. Genom att också göra de positiva kundupplevelserna transparenta för dem. Jag vill än en gång understryka att våra leverantörer har fått hantera en enorm ökning av antalet paket som ska levereras under det senaste året. Vi är mycket stolta över hur de klarat denna kontinuerliga topp och tackar dem för deras enorma engagemang och engagemang. ”

Eric Dietz, VD DPD Nederländerna.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post