Mobility as a service (MaaS) har tagits till nästa nivå, med integrationen av TIER: s elektriska delade skotrar och cyklar i Gaiyo. Alla som vill använda en TIER -skoter eller cykel kan enkelt ordna detta i Gaiyo -transportappen. Elektrisk mikromobilitet som TIER är idealisk för att överbrygga den så kallade första och sista milen, till exempel resan från ditt hem till en station eller från en P+R för att arbeta i stadens centrum. Tillägget av TIER: s e-scootrar och e-cyklar i Gaiyo gör det mycket enkelt att använda denna typ av gemensam transport. Du kan enkelt planera, boka, öppna och betala för tvåhjulingarna i Gaiyo-appen. Vem vågar hävda att delvis transport är tidskrävande?

Skopa

Gaiyo är den första nederländska appen med vilken TIER har ingått ett integrationspartnerskap som detta. För båda parter är denna integration ett viktigt steg i mognaden av MaaS. 

"Vårt uppdrag att förändra rörligheten för gott kretsar till stor del kring att skapa starka partnerskap. Vi vill göra tillgången till hållbar, multimodal mobilitet lätt för varje användare. Genom att samarbeta med den nederländska ledande MaaS -appen Gaiyo kan vi utöka tillgången till vår mobilitet tjänster i Utrecht och Eindhoven. "

Jesper Vis, General Manager Benelux på TIER.

"Vårt partnerskap med TIER visar hur det passar in i visionen för båda leverantörerna. Vårt uppdrag är att möjliggöra smartare mobilitetsval och hjälpa människor att få tillgång till ett bredare utbud av transportalternativ i närheten. Vi ser fram emot att få ännu mer hållbara rörlighetstjänster till städerna över hela Nederländerna och för att göra dem tillgängliga via Gaiyo. Tillgängligheten av TIER -elektriska cyklar och skotrar i vår app visar att konsumenterna behöver en app för att boka alla sina tjänster för att komma från flyttning A till B. "

Lucien Groenhuijzen, VD för Innovatory.

Eindhoven och Utrecht

TIER Mobility är en tysk enhörning och europeisk marknadsledare inom delad transport. Företaget har varit verksamt i Nederländerna sedan 30 september 2021. TIER -cyklarna finns i Eindhoven och Utrecht, skotrarna bara i Utrecht. Enligt TIER kommer andra holländska städer sannolikt att följa.

Tydligt och enkelt

Gaiyos ruttplanerare tar hänsyn till det tillgängliga TIER -erbjudandet på användarens plats i olika ruttrekommendationer. Tack vare denna tjänst blir det möjligt att välja olika transportmedel och även göra flera kombinationer; beroende på användarens (rörlighet) preferenser. Hela resan kan planeras, bokas och betalas med Gaiyo. Rörligheten har aldrig varit så tydlig och enkel.

betala

För användning av TIER -skotern eller cykeln betalar du i förskott från Gaiyo -plånboken. Om dina kostnader senare visar sig vara mindre än du har reserverat för, får du tillbaka det överskjutande beloppet i din plånbok. Vid ett negativt belopp kommer det återstående beloppet att samlas in automatiskt. Startpriset är € 1 och du betalar mellan € 0,15 och € 0,30 per minut, beroende på fordon och plats.

Om Gaiyo 

Gaiyo är en MaaS -app som fungerar som personlig transportassistent och utvecklades av ett team av tidigare TomTom -anställda. Appen ger insikt i realtid om alla tillgängliga resealternativ och kombinationer, inklusive avgångs- och ankomsttider, restid och kostnader. Appen ger också tillgång till många transportalternativ i området och låter dig planera, boka och betala för delad transport. Dessutom är Gaiyo den billigaste gatuparkeringsappen i Nederländerna. I december 2020 kallade De Volkskrant Gaiyo för "den mest omfattande och heltäckande transportappen för tillfället".

Om TIER Mobility

RAD Mobilitet är Europas marknadsledare inom delad transport. Mobilitetsleverantören drivs av uppdraget att förändra rörligheten för alltid. TIER hjälper städer, med sina klimatneutrala elektriska delade fordon, att minska sitt beroende av bilar. TIER Mobility grundades 2018 av Lawrence Leuschner, Matthias Laug och Julian Blessin med huvudkontor i Berlin. TIER är nu verksamt i mer än 145 städer i 16 länder i Europa och Mellanöstern. Med fokus på att tillhandahålla den säkraste, rättvisaste och mest hållbara mobilitetslösningen har TIER varit koldioxidneutral sedan 2020. TIER: s investerare inkluderar SoftBank Vision Fund 2, Mubadala Capital, Northzone, Goodwater Capital och White Star Capital.

Läs också: Rover Amsterdam vill ha ett undantag från 30 km/h för kollektivtrafik

Boka enkelt delad transport enkelt via app.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post