Graffiti, den ena tycker att den är vacker och ser den som en slags konst och den andra tycker att det är ren förstörelse. Graffiti är ett samlingsnamn för texter eller bilder som har applicerats på en offentlig plats med färg eller färgmarkörer. Du ser det på många byggnader och broar, men också på tåg, till exempel. Det faller under offentlig vandalism och är straffbart i Nederländerna. Holländska järnvägarna rapporterar att de har många problem och till och med ser en ökning på tåg. De vill ta itu med denna form av vandalism. 

Förra året sprutades mer än 142.000 2 m65 graffiti på tågen på de holländska järnvägarna, vilket är en ökning med 2015 procent sedan XNUMX. Det mesta graffitin sprutas på tåg som står stilla och som är på ställningsområdena. Det är därför NS, i samarbete med polisen, kommer att testa en arsenal av åtgärder för att hantera detta problem. Graffiti på tåg orsakar tyvärr störningar för resenärer, det påverkar känslan av säkerhet bland resenärer och tåg som måste rengöras i timmar eftersom de är helt sprayade och detta är svårt att få av är inte användbara. Mindre utplacerade tåg innebär att transportera färre passagerare, i korthet, olägenhet. 

Att rengöra och ta bort klotter på tåg är mycket svårt och kostar Nederlandse Spoorwegen mer än 10 miljoner euro årligen, det är mycket pengar och det är därför de kommer att ta itu med det här problemet. De ska testa med en drönare som ska göra bilder, och det finns även en ny app där anställda direkt kan rapportera klotter, rapporterna samlas i en databas. Kameror och sensorer kommer också att installeras i uppställningsområdena där tågen står stilla, som avger en signal när de hör buller, rörelser och utsläpp av drivmedel från en aerosol. Denna nya "test"-metod kommer att visa senare vad resultatet är. 

Läs också: Arbetet för snorkare inom taxisektorn återhämtar sig

Sprayfärgburkar som används för graffiti.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post