Fler och fler cyklar läggs till i vårt cykelland och de måste också parkeras någonstans. På många platser i Nederländerna finns det för få parkeringsmöjligheter där du kan parkera din cykel. I stora städer ser man ofta besvär från parkerade cyklar på trottoaren eller i gångar. Ett fullständigt kaos som är för ögonen för många människor. Nyligen öppnades festligt det största kommunala cykelskuret i stadens centrum på Lange Viestraat i Utrecht. Trafikrådman Lot van Hooijdonk från Groen Links har öppnat cykelskuret House Modernes. 

Utrechts kommun vill förhindra cykelparkering i naturen och försöker därför realisera så många säkra cykelbodar som möjligt. Cykelboden ligger under byggnaden av Hus moderns. Denna byggnad har totalrenoverats och är en blandning av kontor, detaljhandel och catering. Det stora cykelskuret mitt i centrum mellan butikerna har plats för 900 cyklar. 

Lastcyklar och cyklar med en låda fram eller bak kan också parkeras i detta cykelskur, de flesta cykelskur har inte plats för detta. Du kan se på ett digitalt remissystem vid ingången till cykelskuret om det fortfarande finns plats och hur många platser som fortfarande är lediga. Du kan också hyra en vagn där, vilket är praktiskt om du har glömt din egen och inte vill bära ditt barn hela dagen. Parkering är gratis de första 24 timmarna och garaget har varierande öppettider. På måndag, tisdag och onsdag är parkeringsplatsen öppen från 7:00 till 01:00. På torsdagar från 7:00 till 0:00 och på fredag, lördag och söndag 24 timmar om dygnet.

Läs också: Graffiti kostar NS mycket pengar varje år

Parkerade cyklar på gatan orsakar ofta olägenhet.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post