Från och med den 31 oktober startar KLM den nya vinterschemat, som kommer att gälla fram till den 26 mars 2022. Med lindring av fler och fler resrestriktioner kan KLM lägga till mer kapacitet i vinter. På detta sätt kommer KLM att flyga direkt från Amsterdam till 162 destinationer i vinter: 72 interkontinentala och 90 inom Europa. KLM har återupptagit på en enda destination efter hela nätverket före COVID-19-krisen. Jämfört med vintern 2019 kommer KLM att flyga i vinter på interkontinentala flygningar med cirka 75% av kapaciteten.

Tack vare det faktum att vaccinerade europeiska resenärer kommer att vara välkomna igen i USA från den 8 november, utökar KLM kapaciteten på olika amerikanska destinationer. Till exempel är antalet flyg till Atlanta nästan fördubblat till 12 per vecka. Tjänsten till New York JFK kommer att ha 11 veckovisa flygningar i vinter. KLM kommer också att flyga till Las Vegas och Miami i vinter, båda tre gånger i veckan. Flygningarna till Minneapolis, som startades om sommaren 3, kommer också att fortsätta i vinter med 2021 veckovisa flygningar.

Sedan förra sommaren har KLM sett en stor ökning av efterfrågan på resor till den karibiska delen av kungariket. Därför utökar KLM också kapaciteten till dessa destinationer, vilket fördubblar antalet flyg till Curaçao till 14 per vecka. Kapaciteten på rutten till Aruba och Bonaire kommer att ökas tack vare den dagliga utplaceringen av ett Boeing 777-300ER, vårt största passagerarflygplan. För att möta den förväntade efterfrågan under julperioden planeras ytterligare 3 veckovisa flygningar till dessa öar, vilket ger totalt 10 veckovisa flygningar till Aruba och Bonaire runt årsskiftet.

KLM -nätet visar också återhämtning i Sydamerika; KLM flyger 4 gånger i veckan till San José och Liberia i Costa Rica (detta var 2 gånger i vintras) och Panama City serveras dagligen igen. Kapaciteten på rutten till Paramaribo kommer också att öka kraftigt nästa vinter, med 4 flygningar i veckan - medan i vintras var det bara 1 veckovisa flyg som var möjligt på grund av strikta resebegränsningar. KLM: s längsta linjetrafik, direkt från Amsterdam till Santiago de Chile, kommer att fortsätta direkt i vinter med 3 flygningar i veckan.

Det finns också fyra helt nya destinationer tillgängliga i vinter: Mombasa, Cancún, Spaniens hamn och Bridgetown. Det första flyget till Cancún i Mexiko kommer att äga rum den 2 november och kommer att äga rum 5 gånger i veckan under jullovet. Detta ger det totala antalet veckovisa KLM -flyg till Mexiko till 12. Det första (kombinerade) flyget till Port of Spain i Trinidad & Tobago och Bridgetown i Barbados ägde rum den 16 oktober förra året och kommer så småningom att köras 3 gånger i veckan. Den schemalagda trafiken till Mombasa (Kenya) förväntas starta i början av december. En process pågår för närvarande med de kenyanska myndigheterna för att få nödvändiga flygtillstånd till Mombasa.

KLM: s asiatiska nätverk påverkas fortfarande starkt av nuvarande resebegränsningar. Som ett resultat ligger efterfrågan på dessa flygningar fortfarande efter andra regioner. Efterfrågan på godstransporter till och från Asien är dock fortfarande hög, vilket innebär att KLM kan fortsätta erbjuda en stor del av sina destinationer under vintersäsongen.

Europa

Inom Europa svarar KLM på den starkt ökade efterfrågan på både fritids- och affärsresor. Sommardestinationer som Zagreb och Poznan var högbokade och kommer därför att fortsätta under vintern. Genom att lägga till dessa destinationer är antalet europeiska destinationer ännu högre än vintern 2019.

Antalet flygningar per destination i Europa är i många fall fortfarande något lägre än före COVID-19-krisen. KLM använder cirka 84% av kapaciteten på det europeiska nätet. Ändå flygs de viktigaste europeiska städerna som Berlin, London, München och Paris igen minst 5 gånger om dagen. Detta gör KLM: s vinterschema, med en ökning av antalet europeiska flygningar jämfört med sommaren, extremt lämpligt för de ökande affärstransporterna inom Europa. Ökningen av antalet flygningar i Europa gör att KLM kan ansluta många punkter inom Europa via Amsterdam igen; Amsterdam Schiphols funktion som ett globalt nav förstärks därmed, säger KLM.

Läs också: Sista flygningen för italienska Alitalia

KLM -logotyp
Utskriftsvänlig, PDF och e-post