FlixMobility, moderbolaget till den tyska bussoperatören FlixBus, köper de amerikanska Greyhound Lines, kända för sina ikoniska gråblå bussar. Med förvärvet siktar FlixMobility på att utöka sina billiga busstjänster i USA. Greyhound är den största bussoperatören i USA, där FlixBus också har varit verksamt sedan 2018.

FlixMobility sätter in 172 miljoner dollar för Greyhound, konverterade nästan 148 miljoner euro. Greyhound ägdes av den brittiska första gruppen och besökte 2400 platser i Nordamerika. Omkring 16 miljoner resenärer använder Greyhound -bussar varje år.

Greyhound har funnits sedan 1914 och grundades i delstaten Minnesota. Många känner till de långsträckta bussarna med jakthundens logotyp på sig från amerikanska filmer och serier. Bussarna används främst för långa avstånd mellan städer. Vinthunden är den snabbaste hundrasen i världen.

År 2019 införlivade FlixMobility redan rivaliserande Eurolines. Företaget köpte sedan företaget av det franska kollektivtrafikföretaget Transdev. FlixBus startade i Tyskland 2013 och verkar nu i dussintals länder.

Läs också: Bussförare lockade iväg som lastbilschaufförer

Utskriftsvänlig, PDF och e-post