Med körningen av en grön hög i Almere har DHL Parcel påbörjat byggandet av 26 nya CityHubs för sitt invecklade nederländska nätverk av totalt 140 lokala filialer. Konstruktionen och idrifttagningen av dessa nav för hållbar stadsdistribution kommer att sträcka sig över en period fram till slutet av 2023. På CityHub kör kurirer runt 90 rutter varje dag förbi hushåll, butiker och företag. Detta görs ofta med elektriska skåpbilar och till och med helt utsläppsfritt senast 2025.

26 nybyggda DHL CityHubs

De 26 nya CityHubs som ska byggas är en del av ett nätverk med 140 filialer. CityHubs ligger i utkanten av alla stadsområden, vilket gör att den sista milen kan utföras på det mest effektiva och hållbara sättet. På en CityHub avgår i genomsnitt 90 resor om dagen, varav 60 under dagen och 30 på kvällen, med korta rutter med 100 till 200 adresser.

Korta vägar möjliggör snabb hållbarhet eftersom de kan utföras med elektriska skåpbilar, lastcyklar eller andra små fordon. All nybyggnation sker enligt de högsta BREEAM -hållbarhetsstandarderna. Denna CityHub i Almere äger också rum enligt de högsta BREEAM -hållbarhetsstandarderna. Byggnaderna är gasfria, utrustade med solpaneler och en helt elektrisk flotta drivs. Denna investering är en del av ett omfattande program på 350 miljoner euro.

Största elektriska flottan

DHL utökade nyligen sin leveransflotta med 500 bilar, vilket ger det totala antalet DHL elektriska skåpbilar till 1400; den största elektriska leveransflottan i Nederländerna. De 26 nya CityHubs som ska byggas kommer att placeras på följande platser: Almelo, Almere, Amsterdam, East Amsterdam, South Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Haag, Ede, Emmen, Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik Ido Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam och Zoetermeer.

Läs också: Behöver mer pengar för att lösa transportproblem

Första högen körs i marken för DHL CityHub i Almere.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post