Varje år kastar Eftelingbesökarna mynt i Rädda Barnens önskebrunn. I år samlades över 7.500 45 euro in. Det motsvarar mer än XNUMX hinkar fulla med mynt. Som varje år skänker Efteling beloppet till Rädda Barnen. Rödluvan har lämnat över bidraget till Rädda barnen.

Önskekälla

De Wensbron ligger i ett sagoläge i Efteling, mellan Symbolica och baronen 1898. Vid öppningen av Önskekällan den 21 maj 1985 kastade prinsessan Juliana det allra första myntet på Visje Gijs fat. Sedan dess har brunnen tömts årligen och intäkterna går till världens största oberoende barnrättsorganisation Rädda Barnen. I år har Önskebrunnen tömts för 35:e gången. Totalt har Efteling skänkt över 200.000 XNUMX euro till barnrättsorganisationen Rädda Barnen de senaste åren.

Samarbeta

Donationen från Efteling används varje år för att stödja barn och deras familjer som behöver hjälp mest med kost, utbildning och skydd. Projekten genomförs i 120 länder från Afghanistan till Haiti, men även i Nederländerna. TeamUp-programmet hjälper flyktingbarn att bearbeta sina upplevelser genom sport- och lekaktiviteter i skolor och asylsökande. Det är så barn från 6 till 18 år lär sig att hantera sina känslor

Om Rädda Barnen

Varje barn har rätt till en lycklig barndom. Det är därför Rädda Barnen gör allt de kan för att förbättra barns liv – och därmed vårt samhälles framtid. Som den största oberoende barnrättsorganisationen i världen ger vi barn en sund start, möjlighet att lära och skydd mot orättvisor. Varje dag igen. villkorslöst.

Foto: Efteling

Läs också: Tesla stoppar montering av modell S och X i Tilburg

Utskriftsvänlig, PDF och e-post