Med kommersiella slogans som "beställ till 23:59, levererat nästa dag" och "beställt idag, levererat idag", försöker Bol.com gång på gång övertyga konsumenten om att leveranstiden är en garanti. Med alternativet 'Välj' från Bol.com drar du nytta av deras obegränsade leveransalternativ utan frakt- och hämtningskostnader och väljer själv leveransdag. Åtminstone är det vad onlineshoppingföretaget skulle få dig att tro när de stänger derasVälj' option för 9,99 EUR per år. Ändå upplever konsumenterna fler och fler problem och Bol.com måste snarast revidera sitt reklambudskap för att undvika irritation bland konsumenterna. Vårt råd: stanna aldrig hemma för paketservicen för att undvika besvikelse.

Pakettjänst

Företaget Bol.com gömmer sig alltför ofta bakom leveransproblemen med sina pakettjänster. Det är alltid något som står i vägen för att leverera som utlovat. Oavsett om det beror på de stora folkmassorna under alla hjärtans dag, sinterklaas eller julperioden, eller på grund av coronakrisen orsakar stora folkmassor, så leverans är inte garanterad. Om så inte är fallet måste något ha gått fel i sorteringscentralen hos pakettjänsten eller så har paketet inte tagits emot i tid av transportören. Kort sagt, denna tjänst är ofta opålitlig för konsumenten. Det finns en "röd tråd" i varje berättelse: leveranser med många pakettjänster är inte längre garanterade. Både DPD, POSTEN som DHL möter samma problem. Vi kan till och med bestämma det PostNL är den mest pålitliga.

"Ditt paket kommer en dag senare än utlovat, på grund av en försening med leveranstjänsten. Observera att det inte kommer att ske någon leverans på helgerna. Vi ber om ursäkt för detta."

(texten fortsätter under bilden)
Bol.com distributionscenter i Waalwijk

Redan 2016 skapade bol.com ett genombrott inom "leverans samma dag"; ditt paket levererat samma dag till lägsta pris och tillgängligt för ett brett utbud. Söndagsleveransen blev också ett faktum. Då var alla andra leveransalternativ samlade i ett abonnemang och därför ännu billigare. Eftersom den som blir medlem i 'Select' betalar ett belopp en gång om året, varefter alla fraktkostnader annulleras för resten av året. Kunder betalar därför inte längre för beställningar under € 20, kvälls- och söndagsleverans och leveranstjänster samma dag "Levereras idag" och "Vandaag Pickup". Bol.com vill att du ska tro att de skickar ditt paket gratis medan du 'Välj' prenumeration är att avstå från alla fraktkostnader. 

"Beställde en webbkamera på torsdagsmorgonen. Den skulle levereras samma dag efter kl. 18.00. Fick mejl att mitt paket kommer en dag senare än utlovat. Inget paket på fredag, men ytterligare ett mejl att mitt paket kommer en dag senare kl. lovat och att inte leverera under helgen, så vänta och se vilket e -postmeddelande jag kan förvänta mig på måndag. "

fri frakt

Att skicka ett paket är naturligtvis inte gratis. Låga fraktkostnader har alltid varit Bol.coms egen investering och har alltid sett dem som en del av sin tjänst genom att själva investera i låga fraktkostnader. Att skicka ett paket gratis eller till lågt pris medför mer kostnader än de fraktkostnader som tas ut, speciellt för varor som bara kostar några få euro. Så som webshop fokuserar du alltid på det själv. Fysiska butiker, å andra sidan, måste hantera andra kostnader, såsom hyra eller köp av byggnader, inredning och personal som också måste vara närvarande när det inte finns några kunder. De behöver inte betala det på Bol.com. Därför har de inga planer på att stoppa fri frakt heller.

dyrare priser

När du letar efter en produkt på nätet är det ofta många konsumenter som lockas av att betala lite mer för samma vara när den levereras samma dag eller nästa dag. Priserna är ofta också dyrare än samma produkt hos andra leverantörer på Bol.com med längre leveranstid. Webbplatsen varnar med det finstilta. Vid beställning kan du se exakt vilka leveransalternativ som finns för varje vara. Vissa tjänster gäller inte alla postnummerområden.

Läs också: Hämta paketet Bol.com på Albert Heijn-paketmaskinen

PostNL leveransservice
PostNL leveransservice
Utskriftsvänlig, PDF och e-post