GP tom sätter Slovakien och Tjeckien i en teknisk ledning i den nya betalningseran. Den nya tjänsten är tillgänglig för alla handlare som har en Android-betalterminal eller en Global Payments mobilterminalapp. Tjänsten för kryptovaluta tillhandahålls av GoCrypto, världens ledande leverantör av kryptobetalningar. Att börja acceptera kryptovalutor är extremt enkelt. Entreprenörer behöver bara skriva på ett kontrakt med Global Payments och en Android-applikation som heter GP tom te downloaden.

"Det finns nu ett enormt intresse för kryptovalutor och vi vill göra det möjligt för människor att betala med krypto i mainstream. De behöver inte längre bara lagra sin kryptovaluta, utan börjar använda den för betalningar. Det betyder att de kan gå in i en butik, välja varor och betala med krypto.”

Žiga Toni, vice VD för GoCrypto

GP tom är idealisk för taxichaufförer. Den största fördelen med GP tom-applikationen är att mindre handlare inte längre behöver extra hårdvara för betalterminaler. De kan bara acceptera betalningar på sin mobiltelefon. Priset för transaktionen är 1,25 % av det betalda beloppet. Denna avgift betalas av taxichauffören. Ett kvitto utfärdas elektroniskt via SMS, e-post eller genom att visa och skanna en QR-kod. 

Applikationen GP tom tillåter handlare att acceptera kryptovaluta och kortbetalningar med sina mobiltelefoner istället för den klassiska terminalen. Appen fungerar på alla telefoner med operativsystemet Android 8, internetuppkoppling och NFC-chip. Betalterminaler i Centraleuropa hanterar för närvarande cirka 890.000 180.000 transaktioner per dag. Det är 25 22 fler än före coronakrisen, en ökning med 25 %. Det genomsnittliga transaktionsbeloppet ökade också, från XNUMX till XNUMX euro.

Om Globala betalningar

Världens största leverantör av betaltjänster och teknik. Företaget är verksamt i 100 länder, har 24.000 3,5 anställda och 50 miljoner kunder. Den behandlar mer än XNUMX miljarder transaktioner per år. GP fokuserar främst på mindre handlare och företagare och ser till att kunderna kan betala med sitt kort både i traditionella butiker och på internet. Global Payments utrustar butiker med terminaler och e-butiker med betalningsgateways. I butik kan kunder enkelt betala med sitt kort, mobiltelefon eller klocka.

 Läs också: Ryanair låter förbjudna passagerare betala först

ETC Ethereum, ADA Cardano, LTC Litecoin, IOTA Miota, ZEC Zcash
Utskriftsvänlig, PDF och e-post