Förare av en helt elektrisk Volvo XC40 Recharge kommer snart att kunna optimera sin bils räckvidd ytterligare tack vare den nya Range Assistant-appen i bilen. Den dedikerade appen ingår i betaversionen med den senaste trådlösa mjukvaruuppdateringen för infotainmentsystemet med Android Automotive OS-programvara. Med den senaste luftuppdaterade mjukvaruuppdateringen kan helelektriska Volvo-förare också förvänta sig en längre räckvidd tack vare förbättringar av det smarta batterihanteringssystemet. Den regenerativa bromskraften hos drivlinan har också förbättrats ytterligare, liksom förkonditioneringen av batteripaketet för ännu effektivare laddning.

Volvo Cars utvecklar mer och mer mjukvara internt. Den nya appen Range Assistant i bilen är ett perfekt exempel på detta. Appen hjälper förare av helt elektriska Volvo -modeller att få insikt i det återstående sortimentet. Appen ger även tips för att optimera räckvidden genom smart energihantering och råd om körstil, som prediktiv körning för maximal effektivitet.

Insikt i energiflöde
Appen är integrerad i Androids infotainmentsystem och ger föraren av en helelektrisk Volvo en tydlig och korrekt indikation på beräknad återstående räckvidd och energiförbrukning i realtid. Appen hjälper också föraren att förstå de viktigaste faktorerna som påverkar körsträckan. En funktion för räckviddsoptimering inbyggd i appen kan automatiskt justera klimatsystemet för att öka körräckvidden. Denna funktion är särskilt användbar på längre resor, så att färre laddningsstopp krävs.

Ytterligare funktioner kommer
Volvo Cars fortsätter att utveckla appen på väg till full release. Ytterligare funktioner är också i pipelinen, såsom förarcoachning genom smarta och lätta att följa rekommendationer för att anpassa körstil och hastighet för att maximera räckvidden. Volvo Cars kommer att göra appen tillgänglig via den senaste trådlösa mjukvaruuppdateringen för XC40 Recharge-drivrutiner och kommer att installeras på C40 Recharge från produktionsstart.

”Intern mjukvaruutveckling och uppdateringar via luften gör att vi kontinuerligt kan förbättra våra bilar och hålla kundens elektriska Volvo fräsch. Range Assistant-appen är ett bra exempel på hur den snabba utvecklingen och implementeringen av nya funktioner kan förbättra Volvos kundupplevelse varje dag.”

Sanela Ibrovic, Head of Connected Experience på Volvo Cars.

Lätt att installera
Volvo Cars har erbjudit trådlösa mjukvaruuppdateringar sedan början av 2021. Dessa kommer snart att finnas tillgängliga för fler Volvo-modeller och i fler länder. Uppdateringarna är enkla att installera och sparar tid för kunderna, eftersom ett besök på verkstaden för en uppdatering är onödigt. Andra funktioner och uppdateringar i den senaste mjukvaruversionen inkluderar ytterligare förbättringar av säkerhetssystemen, ny information om effekterna av låga temperaturer på batteriet och räckvidden och olika buggfixar.

Förare ser även information om programversionen på den centrala pekskärmen och meddelas om en planerad mjukvaruuppdatering via Volvo Cars-appen. Appmeddelanden gör det möjligt för en användare att övervaka nedladdnings- och installationsprocessen. Lanseringen av den här senaste mjukvaruuppdateringen startar omedelbart. Alla modeller som uppdateringen är lämplig för förväntas vara uppdaterade i slutet av oktober, enligt Volvo.

Bild ovan och nedan: Volvo bildbank.

Läs också: DPD vinner pris för innovativ app

Volvo Range Assistant -app
Utskriftsvänlig, PDF och e-post