eHUBS-projektet kan välkomna nya pilotregioner och städer till projektet. De vill passa på att dela med sig av insikterna inom dataintegration och datadelning. I december kommer de att vara värd för både ett engelskt och franskt webbseminarium för att förklara de två standarder som godkänts av eHUBS-projektet.

eHUBS

e-mobilitetshubbar, eller kortfattat eHUBS, representerar ett avgörande steg mot anpassning av delade och elektriska mobilitetstjänsterna. Dessa dedikerade gatuplatser, där medborgarna kan välja mellan en mängd olika hållbara elektriska delade transportalternativ, kommer att representera ett verkligt alternativ till att använda sin egen bil, vilket ger möjligheter att öka delad och elektrisk mobilitet på ett verkligt innovativt sätt.

eHUBS är platser på gatan som samlar e-cyklar, e-lastcyklar, e-skotrar och/eller e-bilar och erbjuder användarna ett brett utbud av möjligheter att experimentera och använda i olika situationer. Tanken är att tillhandahålla ett högkvalitativt och mångsidigt utbud av delade elektriska mobilitetstjänster för att avskräcka medborgare från att äga sin egen bil, vilket resulterar i renare, levande och trevligare städer.

CDS-M-standarden står för "City Data Standard Mobility" och förklaras av Amsterdams kommun. Projektpartner Mpact kommer att förtydliga TOMP API, som står för "Transport Operator, MaaS Provider" - "Application Programming Interface". Det kommer att bli tydligt varför dessa standarder är viktiga för städer, regioner och mobilitetsleverantörer för att maximera effekten av dina mobilitetsprojekt.

Anteckna följande datum i din dagbok: 9 december – 11:00 till 12:00 CET för den engelska sessionen och 13 december från 14:00 till 15:00 CET för den franska sessionen. Du kan registrera dig via denna länk i engelska eller denna länk i franska.

Läs också: Redo för Tomp eller är Tomp inte redo?

användningen av samåkning blir allt viktigare
Utskriftsvänlig, PDF och e-post