Kollektivtrafiken hanterar återigen dramatiska siffror efter att regeringen i fredags uppmanade till mer arbete hemifrån. Antalet resenärer minskade med 40 procent jämfört med samma period före corona 2019, rapporterar De Telegraaf baserat på siffror från Translink.

Till exempel vid den mest trafikerade tiden klockan 08.00 på måndagen var det över 300.000 545.000 incheckningar, där det normalt är cirka 277.800 491.000 vid den tiden. På eftermiddagen var det XNUMX XNUMX incheckningar respektive, där det i snitt var cirka XNUMX XNUMX för corona.

"Uppropet får konsekvenser, för under de första veckorna av november var minskningen vid dessa tidpunkter 33 respektive 36 procent, så det finns återigen en betydande ökning av resenärer som undviker kollektivtrafik", säger ordföranden Pedro Peters för OV-NL. , kollektivtrafikföretagens paraplyorganisation. "Särskilt pendlare stannar hemma i massor, medan eleverna alla fortsätter att använda buss, tåg, spårvagn och tunnelbana eftersom de får gå till sina klasser."

Läs också: Bolt låter Londontaxichaufförer fastställa priser

Råd om arbete hemifrån följs noga.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post