Det är mycket trafikerat på vägarna runt Arnhem, tyvärr är det dagligt att vara i bilköer här. Av den anledningen har A12 Smart Travel skapats av näringslivet, regeringar, utbildningsinstitutioner och andra organisationer från A12-regionen. Med A12 Smart Travel uppmuntras resenärer att resa annorlunda på A12-vägen till den tyska gränsen. Denna annorlunda resa är till exempel genom att kontrollera din rutt i förväg för trängsel och arbeta hemifrån där det är möjligt, resa vid olika tidpunkter eller via en annan rutt och välja annan transport än bilen.

"Det är mycket trafikerat på A12 runt Duiven och Westervoort och trafikstockningarna är tillbaka som vanligt. Vi är nästan tillbaka på nivån innan corona, med cirka 65.000 12 fordon som kör över IJssel-broarna i A10 mot Arnhem varje dag. Motorvägen är för full. Pendlare, affärstrafik, turism, transport och logistik: vi kan alla bidra till lösningen. För att förhindra trafikstockningar räcker det om cirka 15 till XNUMX procent av denna trafik håller sig borta från rusningstid.'

Sandra Faessen, miljöchef verksam för A12 Smart Travel

Denna annorlunda resa är till exempel genom att kontrollera din rutt i förväg för trängsel och arbeta hemifrån där det är möjligt, resa vid olika tidpunkter eller via en annan rutt och välja annan transport än bilen. Du kan se den interaktiva kartan på A12 Slim Reizens webbplats innan du måste ge dig ut på vägen. Här kan du se exakt när det är upptaget eller inte och vilka alternativ som finns på sträckan. Du kan till exempel hitta samåkningsplatser, Park + Ride-platser, kollektivtrafikstationer, e-hubbar, snabba cykelvägar och kollektivtrafik-cykelplatser. Du kan själv se hur många kollektivtrafikcyklar som finns på ett ställe. 

"Det lönar sig också för företag inom transport och logistik att anpassa restiderna till de förväntade folkmassorna", säger Faessen. ”Från slutet av 2021 kommer företag att kunna ladda trafikprognosen i sin egen planeringsmjukvara. Dessutom kan företag också få en översikt över förväntade folkmassor i sin brevlåda varje dag.'

Sandra Faessen, miljöchef verksam för A12 Smart Travel.
daglig säkerhetskopiering
Utskriftsvänlig, PDF och e-post