Tiden var inne i morse, i olika regioner i vårt land fick folk skrapa sina bilrutor. Detta är en av de många vinterbesvär som överraskar oss varje år och som vi inte riktigt ser fram emot. Att gå upp ur sängen tidigare för att bita isen från fönstren är inget vi ser fram emot på vintern. Höstens första officiella frostdag är ett faktum idag, men även bilrutor kan frysa om temperaturen ute inte faller under fryspunkten. Bilrutor kan redan frysa om temperaturen utanför fortfarande är några minusgrader.

Detta beror på att inte bara jordens yta förlorar värme på natten, objekt som din bil förlorar också värme. Din bilruta blir kallare än luften och börjar kyla luften ovanför den. Kallare luft kan innehålla mindre fukt och som ett resultat kommer det så småningom att bildas droppar som gör din bilruta blöt. Om din bilruta sedan svalnar till under noll grader fryser dessa droppar och bildar ett islager på din bilruta. Vägassistansen är alltid upptagen under de månader då temperaturen sjunker. Som tur är kan vi själva göra alla möjliga förberedelser för att göra dessa vinterbesvär så små som möjligt.

Du kan lägga en filt eller liknande på din vindruta och bakruta på kvällen, det sparar dig mycket repor. Smörj gummin på dina dörrar så att du enkelt kan öppna dina dörrar, sparar stress på morgonen. Det finns även fönsterdefrostersprayen, spraya några gånger och ditt fönster är helt fritt från is. Vad som också är viktigt att dina rutor på insidan av din bil är torra, detta förhindrar att det bildas is på insidan av dina bilrutor. För de lata och kalla bland oss ​​rekommenderas inte att slå på din bil och sätta på värmen till den högsta inställningen för att avisning av bilen och sedan gå in igen för att dricka ditt kaffe. Att hålla din kalla motor igång på tomgång är enligt olika parter inte bra för din bil. Den kalla motorn drar också mycket mer bensin och det är dåligt för miljön. Så för att minimera dessa vinterbesvär bör du göra några förberedelser. Underlåtenhet att avisning av din bil kan resultera i böter på 230 €.

Läs också: Haag hävdar att väte inte skulle vara tillräckligt "grönt".

snö
Kung vinter kan orsaka många olägenheter.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post