Nästan två tredjedelar av holländarna vill åka på semester oftare när coronapandemin är över och alla restriktioner har hävts. Med detta vill de kompensera för de senaste två årens katastrofala semestertider. Mer än hälften av semesterfirarna såg sin semester uppskjuten eller inställd på grund av corona under den perioden.

Det framgår av en omröstning bland 2550 besökare på recensions- och bokningssajten Zoover. Webbplatsen lockar 30 miljoner besökare per år och erbjuder 15.000 XNUMX paketresor från nästan alla reseleverantörer. Detta gör det möjligt för Zoover att noggrant spåra och analysera holländska semesterfirares sök- och bokningsbeteende.

Undersökningen visar att holländarna är angelägna om att åka på semester "normalt" igen 2022, alltså utan QR-koder, PCR-tester, inträdesrestriktioner eller karantänsregler. Inte mindre än 61,1 % av de tillfrågade planerar att åka på semester oftare efter corona. De flesta vill åka på bilsemester utomlands nästa år (40,3 %), men nästan lika många semesterfirare planerar att boka en semester med flyg till en solig plats (38,9 %). Även om Nederländerna undantagslöst var nummer 1 på listan över de mest populära semesterdestinationerna under coronatiden, planerar bara en av fem personer (19,6%) att tillbringa sin semester i sitt eget land nästa år.

”Nu när bokningssäsongen närmar sig ser man att folk pratar om sin semester igen och att de vill komma ut i solen igen. Detta återspeglas i resultatet av undersökningen. På sommaren såg vi en ökning av lyxigare semesterresor och fler sista minuter till femstjärniga och all-inclusive-resorter. Vi ser nu en tydlig ökning av bilsemester utomlands i sök- och bokningsbeteende. Det beror på att folk gillar att åka utomlands, men också tycker att flyget är lite spännande. Trots allt har många helgdagar skjutits upp och ställts in.”

Lieneke Wijnia från Zoover.

Från Zooverundersökning visar att pandemin har satt djupa spår hos resenärer. Inte mindre än 55,3 % av de tillfrågade har fått sin semester uppskjuten eller inställd de senaste åren på grund av corona. De stängda gränserna och de många restriktiva åtgärderna har påverkat många människors resbeteende, både nu och i framtiden. Undersökningen visar att en tredjedel (33,1%) av människorna planerar att besöka ett annat semestermål än före corona. Nu när klimatförändringarna också blir ett växande problem är flygning mindre populärt. Nästan två av fem semesterfirare (37,6 %) planerar att flyga mer sällan. En liten majoritet (55,3 %) kommer inte att flyga mer eller mindre och en minoritet på 7,1 % säger att de kommer att flyga oftare. Det kan bero på att soliga destinationer vanligtvis bara är tillgängliga på detta sätt.

Läs också: Ingen Black Friday men Fair Friday för TUI

Inte mindre än 61,1 % av de tillfrågade planerar att åka på semester oftare efter corona.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post