Efter två decennier av att försvåra poldertoleranspolitiken blev Nederländerna omkörd. I Kanada är cannabis nu lagligt på många ställen. Taxi- och matleveransföretaget Uber ger kanadensiska kunder möjlighet att beställa gräs och sedan hämta det i butiken. Detta har varit möjligt sedan i måndags med bland annat Uber Eats i staden Toronto. Det var redan möjligt att få sprit levererade, precis som i Nederländerna.

Enligt Uber kommer partnerskapet med den kanadensiska marijuanaproducenten Tokyo Smoke att säkerställa att vuxna kan köpa lagligt säker cannabis. Enligt måltidsbudet ska det också bidra till att bekämpa den illegala marknaden. Cannabis är lagligt på många ställen nu för tiden. Taxi och matleveransföretag Uber ger också kanadensiska kunder möjlighet att beställa gräs. Den som beställer ogräs via appen får gå och skaffa det själva. På så sätt kan ålder och identitetskort kontrolleras.

tillväxtmarknad

Försäljningen av cannabis för fritidsbruk legaliserades i Kanada för tre år sedan 2018. Ändå kontrollerar illegala producenter fortfarande en stor del av försäljningen. Efterfrågan på cannabisprodukter ökade markant förra året eftersom människor ofta var hemma under nedstängningarna. Den kanadensiska regeringen förväntar sig att cannabismarknaden kommer att fortsätta växa under de kommande åren. Uber hoppas alltså kunna bekämpa den illegala marknaden på detta sätt och har tidigare uttalat att man ville rikta sig mot den snabbt växande cannabismarknaden. VD Dara Khosrowshahi sa i april att företaget överväger hemleverans av cannabis i USA när lagen tillåter det.

Läs också: Ryska teknikföretaget Yandex fortsätter utan Uber

Uber sa tidigare att de ville rikta sig mot den snabbväxande cannabismarknaden.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post