Det kommer inte att finnas några flyg på Maastricht Aachen Airport vid flera tillfällen under de kommande dagarna. Detta på grund av flygledarnas tajta schema, meddelade flygplatsen.

Avbrottet är från torsdag till nästa söndag mellan 06.00:07.00 och 10.00:11.00, 13.30:15.30 till XNUMX:XNUMX och XNUMX:XNUMX till XNUMX:XNUMX. Flygplatsen har rådfrågat för att omboka reguljärflyg. Det är inte klart om flyg kommer att ställas in till följd av avbrotten, sa en taleskvinna för MA på torsdagen.

Bristen på flygledning är ett känt problem. En talesman för Air Traffic Control, Nederländerna, sa på torsdagen att det inte finns någon enskild orsak till avbrotten vid MAA. Han talade om ett "sammanflöde av omständigheter". Du kan inte flyga flygledare från andra delar av Nederländerna till MAA. "Vi kan inte ha någon från Groningen som arbetar i Maastricht", sa talespersonen.

Enligt MAA har tidpunkterna då det inte är möjligt att landa eller avgå samordnats i nära samråd med flygbolagen. "Vi tittade på ögonblick med minsta möjliga påverkan för kunder och partners", sa MAA:s taleskvinna.

Läs också: Rotterdam Haag flygplats stängd i en vecka

Under de kommande dagarna kan inga flygningar utföras på Maastricht Aachen Airport vid flera tillfällen på grund av brist på flygledare.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post