Brussels Airlines siktar på tillväxt i Afrika, den viktigaste marknaden. Efter att ha minskat sin interkontinentala flotta från 10 till 8 flygplan som en del av sitt turnaround-program 2020, ser Brussels Airlines nu en möjlighet att återigen utöka sitt interkontinentala utbud. Från juni 2022, en 9e A330 kommer att bli operationell i Brussels Airlines flotta. Med den extra kapaciteten kommer Lufthansa-gruppens Afrikaexpert att öppna igen de västafrikanska stationerna Conakry och Ouagadougou och lägga till frekvenser på sina rutter från Bryssels flygplats till Freetown, Monrovia, Banjul och Lomé.

Som en del av nätverksanpassningen under flygbolagets Reboot Plus-vändningsplan efter covid-19-krisen, stoppade Brussels Airlines sina flygningar till Conakry (Guinea) och Ouagadougou (Burkina Faso) 2020. Det första målet med vändningsplanen var att strukturellt reducera företagets kostnadsstruktur till en konkurrenskraftig nivå, för att skapa en hållbar framtid för Brussels Airlines. Flygbolaget ser nu en ökande efterfrågan på marknaden, vilket ger möjlighet att återigen utöka sin närvaro i Västafrika.

"Vi har alltid sagt att vi skulle satsa på tillväxt så snart marknadsförhållandena tillåter. Eftersom vi ser en stark efterfrågan på den västafrikanska marknaden vill vi ta tillfället i akt att växa och investera i att utöka vårt afrikanska nätverk. Tilldelningen av detta flygplan till Brussels Airlines är ett tydligt tecken på Lufthansas förtroende för Brussels Airlines och bekräftar vår position som Afrikaexpert inom Lufthansa-gruppen.”

Peter Gerber, vd för Brussels Airlines.

"Vi är glada över att välkomna Conakry och Ouagadougou igen till Brussels Airlines nätverk. Med de extra A330-flygplanen kommer vi att ha tre flygningar per vecka till Conakry och Ouagadougou och lägga till ytterligare frekvenser till Freetown, Monrovia, Banjul och Lomé.”

Jan Derycke, chef för nätverk och planering.

Ytterligare anställning

De ytterligare interkontinentala flygplanen kommer också att skapa nya jobb i företaget. Brussels Airlines kommer att anställa 50 kabinpersonal för att ansluta sig till företaget under de kommande månaderna. Som utlovat under omstruktureringen kommer den belgiska arbetsgivaren först att erbjuda de lediga tjänsterna till tidigare kabinpersonal som inte fick se sitt tillfälliga kontrakt förlängt förra året på grund av coronakrisen. För pilotgemenskapen i Brussels Airlines erbjuder detta möjligheter för piloter på medellång distans att utvecklas till långdistanssektorn, enligt Brussels Airlines.

Läs också: Att arbeta hemifrån på coworking-platser är ingen lösning

Fleet Brussels Airlines.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post