Youtubern Dylan Haegens, en av de mest inflytelserika influenserna bland barn och unga, blir ansiktet utåt för kampanjen "Säker på vägen! Håll dig borta från den döda vinkeln'. Denna årliga återkommande kampanj anordnas för att göra barn i årskurs 7 och 8 medvetna om farorna med döda vinkeln nära ett stort fordon. Kampanjen har nyligen startat.

 

”Jag är glad att jag kan bidra till att barn är mer medvetna om den döda fläcken. Så länge det fortfarande finns offer varje år är det viktigt att så mycket uppmärksamhet som möjligt ägnas åt detta.”

Youtubern Dylan Haegens.

Upplysningskampanj avgörande

Det finns tusentals lastbilar på de holländska vägarna. Transportsektorn är av stor betydelse för den holländska ekonomin. Medvetenhet om farorna med döda vinklar i stora fordon för barn är därför avgörande. För att öka trafiksäkerheten lanserade Transport and Logistics Netherlands (TLN) kampanjen Safe on the Road för 25 år sedan. Håll dig borta från den döda vinkeln.

Detta läsår firar 25-årsjubileet av kampanjen Säker på vägen. Ett bra tillfälle att närma sig ännu fler barn. Med hjälp av Dylan Haegens, med sina 1,85 miljoner följare, är det effektivt att nå målgruppen.

De två tumreglerna för Säker på vägen är: håll dig till höger och väl bakom en lastbil och håll ett avstånd på minst tre meter från en lastbil. Dylan gör barn medvetna, på ett lekfullt sätt, om farorna med döda vinkeln i stora fordon.

YouTubern Dylan Haegens

Dylan Haegens är en man med många ansikten; han är en holländsk YouTuber, skådespelare och entreprenör. Dylan Haegens är en av de mest populära nederländska YouTubers just nu. Med sina olika kanaler på YouTube når han miljontals barn och unga varje månad. På grund av hans komediliknande och glada sätt att göra videor där han tar upp roliga men också allvarliga ämnen, är han ett föredöme för barn och unga i Nederländerna.

Transport och logistik Nederländerna (TLN)

TLN är företagarorganisationen för holländskt baserade företag inom logistik- och transportsektorn. Organisationen står för optimering av varuflöden och logistikkedjor.

Bild nedan: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Läs också: Mer uppmärksamhet efterfrågas för bilmobilitet

Risk för döda vinkeln på ett stort fordon.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post