Fastned, det europeiska snabbladdningsföretaget, öppnar idag sina fyra första snabbladdningsstationer i Frankrike. Med dessa första fyra av nio stationer kommer elbilsförare att ha tillgång till stora och högkvalitativa laddstationer på de stora motorvägarna mellan Paris och Lyon. Utvecklingen av stationerna kommer efter att Fastned vunnit ett anbud från det franska betalvägsföretaget APRR/AREA. Fastned lägger därmed till ett sjätte land till sitt växande europeiska nätverk av snabbladdningsstationer.

Fastned utvecklar och driver snabbladdningsstationer på livliga platser längs motorvägar och i städer. Varje station kan ladda upp till hundratals bilar per dag med 100 % förnybar el och en hastighet på upp till 300 km räckvidd på bara 15 minuter. Stationerna erbjuder en ny nivå av komfort för franska elbilsförare med en markis som skyddar användare från nederbörd och gör stationen synlig på långt håll. Sedan grundandet 2012 har Fastned byggt 177 snabbladdningsstationer i Nederländerna, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Schweiz och nu även i Frankrike. Fastned är noterat på Euronext Amsterdam.

”Att tillgängliggöra stora platser genom långtidshyresavtal är avgörande för att bygga högkvalitativ laddinfrastruktur. Fastned är stolta över att ha vunnit detta anbud från APRR, vilket också är ett bevis på vår kvalitetslösning för snabbladdningsinfrastruktur. Jag är mycket nöjd med att APRR tagit ledningen för att möjliggöra för parter som Fastned att bygga stationer genom en offentlig upphandling. Med öppnandet av dessa stationer lägger vi till ett sjätte land till vårt nätverk, en stor prestation från vårt franska team och goda nyheter för elförare.”

Michiel Langezaal, VD Fastned.

De fyra första Fastned snabbladdningsstationerna i Frankrike finns vid följande serviceområden: Gevrey-Chambertin Ouest (A31, Dijon), Écot (A36, Montbéliard), Pont Chêne d'Argent (A39, Dole) och Pont Val de Saône ( A39, Dole). De andra fem stationerna kommer att öppna under de kommande veckorna längs Autoroute du Soleil (A6), på rutten till Schweiz och runt Dijon. Varje station har 4 laddare, som levererar upp till 300 kW, och kommer att utökas till max 12 laddare i takt med att efterfrågan ökar.

Laddstationerna stödjer APRR:s mål att etablera högkvalitativ laddningsinfrastruktur längs Frankrikes stora motorvägar och är avgörande för att driva landets snabbt växande antal elfordon. De bidrar också till det franska energiomvandlingsministeriets mål att installera laddstationer för elbilar över hela landet senast 2022. Andelen elbilar i Frankrike ökar snabbt och uppgår nu till cirka 10 % av sålda nya bilar, jämfört med 1,2 % 2017, enligt rapporten. fastned

”Förverkligandet av laddinfrastruktur längs motorvägar är avgörande i övergången till elektrisk mobilitet i Frankrike och ambitionen att minska de franska CO2-utsläppen. Det här första projektet är bara början, eftersom Fastned siktar på att vara en stor aktör i Frankrike, med ett stort nationellt nätverk som erbjuder elbilsförare frihet med den servicenivå de förväntar sig.”

Pierre Courgeon, Fastned Country Manager Frankrike.

Bild ovan och nedan: Bildbank Fastned.

Läs också: Kampanj: "Säker på vägen! Håll dig borta från den döda vinkeln'

Platser för snabbladdningsstationer i Frankrike.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post