De nya coronaåtgärderna kräver mycket av taxiföretagare. För att stödja berörda företagare utökar regeringen stödpaketet för fjärde kvartalet 2021. För november och december 2021 kommer NOW att ersätta 85 % av lönekostnaderna med minst 20 % omsättningsbortfall. Bidraget betalar ut upp till maximalt 80 % omsättningsbortfall. Arbetsgivare som började mellan 1 februari 2020 och 30 september 2021 kan också göra anspråk på NU, förutsatt att de uppfyller villkoren.

Ersättning för fasta utgifter

Med anledning av de nya coronaåtgärderna har även regeringen beslutat att göra dete att öppna Fixed Charges Allowance (TVL) för företagare på kvartalsbasis. Systemet är avsett för företagare som har minst 2021 % mindre omsättning under fjärde kvartalet 30 (jämfört med referenskvartalet). Bidragsprocenten höjs från 85 % till 100 %. TVL Q4 2021 öppnar för små och medelstora företag, stora företag så snart som Europeiska kommissionen har ändrat och godkänt systemet. TVL Q4 är avsedd för taxiföretagare och företag med SBI-kod 49.32 och 49.39.1.

skatter

Skatteuppskov för företagare förlängs automatiskt till utgången av 2021. Företagare som inte tidigare har ansökt om skatteanstånd eller redan har betalat tillbaka all skuld kan fortfarande ansöka om detta. Uppskjutningen gäller även kvartalsdeklarationer för utgången av 2021 som ska betalas i januari 2022. Återvinningsgraden kommer att ligga kvar på nästan noll (0,01 %) i ytterligare sex månader fram till 1 juli 2022.

Säkerhet

Företagarna har i alla fall en visshet om att de kan räkna med samma paket för fjärde kvartalet som tredje kvartalet. Som betyder: Ersättning för fasta utgifter, NU en skatteuppskov.

Läs också: Ingen justering av beläggningsgrad i taxitransporter

ansiktsmasker för förare
Utskriftsvänlig, PDF och e-post