Det kinesiska taxibolaget Didi avgår från New York-börsen. Enligt Financieel Dagblad meddelade företaget på sitt konto i sociala medier i fredags att "efter noggrann undersökning kommer det omedelbart att börja avnoteras och planera en börsnotering i Hong Kong." I ett uttalande som släpptes senare sa Didi att styrelsen har godkänt flytten och att den kommer att "hålla en bolagsstämma vid en lämplig tidpunkt i framtiden för att rösta i frågan." "Bolaget kommer att säkerställa att aktier som handlas i USA kan konverteras efter aktieägarnas val till aktier i företaget på en annan internationellt erkänd börs."

Didi, som kontrollerar 90 % av taximarknaden i Kina, har bara varit på Wall Street sedan i somras. Det läckte ut förra veckan att den kinesiska cyberspaceregulatorn (CAC) skulle ha bett Didi att komma med en plan för att lämna aktiemarknaden. Tillsynsmyndigheten är rädd att känslig data kan hamna i utländska händer och hade därför bett techbolaget att skjuta upp sin börsintroduktion i väntan på en säkerhetsgranskning.

Enligt nyhetsbyrån Reuters sägs Didi förbereda sig på att återlansera sina appar i slutet av året eftersom Pekings cybersäkerhetsutredning tros ha avslutats då. Didis aktie stod på 7,8 dollar på fredagen, nästan hälften av det pris som bolaget startade till. Aktien i Didi-investeraren SoftBank Group Corp. föll med mer än 2% efter nyheten. SoftBank äger 21,5% av Didis aktier, följt av Uber som har 12,8%.

Läs det full artikeln

Läs också: Taxitjänsten Didi kan behöva avstå från börsnoteringen

Didi Chuxing
Utskriftsvänlig, PDF och e-post