Den flamländska ministern för rörlighet och offentliga arbeten Lydia Peeters kommer att rulla ut ultrasnabba laddare (≥49kW) på 150 platser (utmed motorvägar och regionala vägar) i Flandern. Rent konkret kommer ultrasnabbladdningsinfrastruktur att installeras på 8 platser i Antwerpen, 7 i Limburg, 13 i Östflandern, 13 i Flandern Brabant och 8 i Västflandern före juni 2024. Detta gäller specifikt flera servicezoner, samåkningsparkeringar, Hoppin Points och Park & ​​Rides. Platserna valdes genom uppmaningen för ultrasnabba laddare som lanserades den 9 juli 2021. 

”Parkeringsplatserna längs stora och trafikerade trafikleder är viktiga och strategiskt placerade platser för att bygga ut vår laddinfrastruktur. På så sätt säkerställer vi att laddinfrastruktur erbjuds var 25:e kilometer längs stora trafikleder. Vi tillhandahåller 5,4 miljoner euro för detta”, säg Minister Peeters.

Stimulera och underlätta

I Flandern står vi inför långtgående sociala, ekonomiska, tekniska och klimatiska utmaningar som avsevärt kommer att förändra vår rörlighet och vårt resebeteende.

"Med tanke på övergången till nollutsläppsfordon, som också ingår i den flamländska klimatplanen, är en accelererad utbyggnad av laddinfrastruktur nödvändig", sade minister Peters. "Laddningsinfrastruktur längs våra motorvägar ger förare av elbilar förtroendet att alltid kunna "ladda" i närheten, vilket stimulerar övergången till nollutsläppsbilar."

En annan projektupplysning från minister Peeters, den halvoffentliga utlysningen, gav 9798 12.600 debiteringsekvivalenter. Tillsammans med resultaten av utlysningen av projekt för ultrasnabba laddare kommer minst 2022 25 laddningsekvivalenter att läggas till i Flandern inom de kommande två åren. Nästa utlysning av projekt för ultrasnabba laddare kommer att vara i januari XNUMX, så att i slutet av denna mandatperiod kommer snabbladdningsinfrastruktur att finnas tillgänglig var XNUMX:e km längs motorvägar och trafikerade trafikleder.

Flamländska minister Lydia Peeters– Människor som kör el laddar i första hand hemma och på jobbet, men förare måste också alltid kunna ladda på vägen. Närhet, tillgänglighet och förtroende är nyckelorden här: människor måste kunna förlita sig på snabb och nära laddning överallt.”

Läs också: Minister Lydia Peeters bygger en cykelbro över E34

Sök efter Pitane Mobility laddstationer
Utskriftsvänlig, PDF och e-post