Expansionen av Volvo Cars närvaro i Mellanöstern sammanfaller med lanseringen av den första helelektriska modellen i Gulf Corporation-länderna (GCC) – XC40 Recharge Twin Pure electric – och kommer att gå i spetsen för ett helt elektrifierat Recharge-fordon. på utvalda marknader. Detta är i linje med Volvo Cars strategiska mål att vara ett helt elektriskt premiumbilmärke år 2030.

Som en del av sin kommersiella strategi investerar Volvo Cars kraftigt i sina försäljningskanaler online, minskar produktutbudets komplexitet och erbjuder transparenta prispaket. I samband med onlineförsäljning kommer Volvo Cars att fokusera på att tillhandahålla ett komplett och sömlöst erbjudande till kunden.
 
Denna strategiska vision är uppbyggd kring tre huvudpelare, nämligen: elektrifiering, onlineförsäljning och tillväxt. Den nya utvecklingen och åtaganden i Mellanöstern är bevis på dessa tre kärnstrategier: Vissa marknader går redan över till Recharge-only produktportföljer och driver tillväxten av onlineförsäljning direkt till konsument.

I Dubai förvandlar Volvo Cars kundens köpupplevelse med öppnandet av en Volvo Studio, den första i sitt slag i regionen som ligger i ett köpcentrum och den andra platsen i Mellanöstern efter Kuwait.
 
Studiokonceptet är en del av Volvos globala ambitioner att förändra sättet och platsen där det möter sina kunder. Syftet är att göra det möjligt för kunder att interagera med varumärket på sina egna villkor och på ett sätt som passar dem – antingen personligen eller online. 

”Volvo Cars kommersiella omvandling till en helelektrisk tillverkare år 2030 är redan i full gång. För att nå våra tillväxtambitioner behöver vi framtidstänkande återförsäljare i världsklass som kan leverera en förstklassig kundupplevelse både online och i butik. glada över att samarbeta med nya återförsäljare i Gulf Corporation-länderna som är i linje med vår vision att tillhandahålla en sömlös onlineköpupplevelse på en av de snabbast föränderliga marknaderna inom den expanderade europeiska regionen, Mellanöstern och Afrika.”

Arek Nowinski, chef för EMEA på Volvo Cars.

Förutom att utöka sitt återförsäljarnätverk har Volvo Cars också öppnat sitt första distributionscenter för reservdelar i Dubai för att betjäna regionen. Den nya anläggningen på 2.100 5.000 m² har en lagringskapacitet på upp till XNUMX XNUMX olika artikelnummer. Denna anläggning gör det möjligt för Volvo Cars att leverera delar på daglig basis, vilket gör att varumärkets nya och befintliga anläggningar kan utföra service och underhåll i tid med avsevärt minskade ledtider tack vare en ny dörr-till-dörr-service.

Volvo Studio i Nederländerna

Volvo Car Netherlands har också haft en exklusiv Volvo Studio i Westfield Mall i Leidschendam sedan augusti. På denna speciella plats kan intresserade spontant bekanta sig med Volvos första bil som endast finns elektriskt, nya Volvo C40 Recharge. Det finns också möjlighet att vara en av de första att uppleva hur C40 Recharge kör. Volvo Studio är öppen dagligen fram till den 26 januari 2022 och ligger på Liguster 202 i Leidschendam. Volvo Bilar.

Bild ovan och nedan: Volvo Cars bildbank.

Läs också: Miljonbelopp för eltransporter och vätgas

Utskriftsvänlig, PDF och e-post