I år kan vänner och familj träffas igen den 31 december för att festa tillsammans, med respekt för coronaåtgärderna. Bryssel STIB är redo att transportera alla på nyårsafton. Enligt facktidningen Passenger Transport förstärks och utökas tunnelbane- och spårvagnslinjerna och nattbussarna Noctis och hela nätet är gratis fram till trafikens slut.

Fredagen den 31 december kommer STIB-nätverket att förstärkas från klockan 23 för att ge alla möjlighet att röra sig i Bryssel så bekvämt och säkert som möjligt fram till de tidiga timmarna. Tunnelbanorna och spårvagnarna går till 02.00:05.00 och Noctis-bussarna till och med 500:XNUMX. Sammanlagt är cirka XNUMX förare, trafikledare och fältpersonal redo att se till att invånare i Bryssel och andra resenärer tar sig över till det nya året i huvudstaden utan problem och i full säkerhet.

Alla tunnelbanelinjer kommer att förstärkas och kommer att pågå fram till klockan 02.00. Från 23.00 går det tunnelbana var 10:e minut på alla tunnelbanelinjer. Alla spårvagnslinjer går fram till klockan 02.00 med samma frekvens som på kvällen. Pendelbussen 81 går också till klockan 2 så att resenärerna på spårvagnslinje 81 kan genomföra sin resa.

Alla Noctis busslinjer kommer att förlängas och köras fram till 0500 AM. Busslinjerna N04, N05, N06, N08 och N09 går med en bussfrekvens var 10:e minut och busslinjerna N11, N12, N13, N16, N18 och N20 har en frekvens på XNUMX minuter.

Läs också: Brussels Mobility vill förvandla A12 till en stadsboulevard

Biljettmaskin STIB-MIVB
Biljettmaskin STIB-MIVB
Utskriftsvänlig, PDF och e-post