Jantina Woudstra kommer att efterträda Ab van Ravestein som generaldirektör för RDW från och med den 1 april 2022 och är utsedd i 4 år. Woudstra (1973) passar bra för RDW på grund av hennes erfarenhet, bakgrund, kunskap och personlighet. Hon arbetar för närvarande som chef för Nätverksutveckling & Design, ansvarig för NS tidtabell. Hon är därför bekant med mobilitetens värld. Jantina Woudstra har de senaste åren skaffat sig erfarenhet i sina befattningar med mobilitetsfrågor, komplexa miljöer och politiskt-administrativa relationer. Jantina: ”Från flyttande tåg till vägtrafik. Jag ser fram emot att lära känna en annan del av mobilitetsvärlden. Att kunna bidra till att 'alla trygga och säkra på vägen'. RDW är en fantastisk organisation och jag kan vara en del av den från april. Jag är glad!

"Där går jag! Efter 10 underbara år på vackra NS ska jag ut på äventyr. Jag kommer återigen att lägga mitt hjärta och själ i rörligheten i Nederländerna."

Jantina Woudstra

process

Ab van Ravesteins tillkännagivande om sin avgång den 1 april 2022 ledde till att en rekryterings- och urvalsprocess startade, i samordning med ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning (IenW). Som ett resultat av denna process har förvaltningsrådet nominerat Jantina Woudstra till ny generaldirektör för RDW till ministeriet. Den 22 december 2021 godkände ministern för IenW nomineringen av förvaltningsrådet och hon utsågs för en period av 4 år.

”Jantina är tillgänglig, öppen och kommunikativ. Hon är kundmedveten och en lagspelare med ett bra och gediget nätverk. Hon växlar bra mellan olika typer av samtalspartner och söker samarbete. Förvaltningsrådet är nöjda med hennes ankomst och den mångfald detta medför i toppen. Vi ser fram emot samarbetet.”

Mariёtte Hamer, förvaltningsrådets ordförande
Utskriftsvänlig, PDF och e-post