DVDP bredd=

I sitt färska nyhetsbrev uppmärksammar ElkeIn, paraplyorganisationen för personer med fysisk funktionsnedsättning, psykisk funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom, den nya Koden för säkra transporter för rullstolar: ”Koden för säker transport för rullstolar säger inte längre att endast stolar med en ISO-certifiering är säkra. kan transporteras. I teorin är detta en förbättring, eftersom komplexa anpassade rullstolar inte alltid får ISO-certifiering. Tyvärr skapar koden stor osäkerhet för passagerare med en komplex anpassad rullstol: tänk om föraren inte tar med dig av säkerhetsskäl?”

Det är därför ElkeIn ber alla med en komplex anpassad rullstol som vägras av en förare att meddela organisationen (meldpunt 085-400 70 22 eller meldpunt@iederin.nl). ElkeIn, Dwarslaesie Organisatie Nederland, Muscular Diseases Netherlands och seniororganisationen KBO-PCOB pratar med transportörer och rullstolstillverkare om en lösning för denna osäkerhet. Redaktör Jan Van De Nes Under de senaste åren har van Personenvervoer Magazine ägnat omfattande uppmärksamhet åt utvecklingen av den "nya" koden för säker transport för rullstolar i olika artiklar och specifikt till problemet med komplexa anpassade rullstolar. Han gillar att höra från personer som har blivit vägrade av en förare på grund av sin komplexa anpassade rullstol.

(Texten fortsätter under bilden)

Kod VVR

Intressenterna i 'Koden för säker transport av rullstolspassagerare' (Code VVR) gör sitt yttersta för att säkerställa säker transport av rullstolsburna. Resultatet av detta är en kod, som vägleder hanteringen av rullstolsburna transporter och beskriver ansvaret som följa med denFör att ge mer tydlighet för både passagerare och transportör På senare år undersökt vilken möjligheter och omöjligheter uppstår i praktiken. Er är veel hade samtal träffade intressenter och mycket har uppnåtts.

Läs också  Landstingen bestämmer vår egen rörlighet

Tillverkare har undersökt flera komplexa kombinationer av rullstolar för att göra dem krocktestsäkra, information gavs och transportörer följde utbildning. ovandien (Ännu) mer insikt har vunnits om komplexiteten i praxis och lagstiftning. Detta uppdaterade versie av koden VVR etablerades under ansvar av "Platform Code VVR", bestående av TX-keur, arbetstagarorganisationer FNV och CNV, Royal Dutch Transport och branschorganisationen för rehabiliterings- och mobilitetshjälpmedel Firevaned. Uppdateringen skedde inom Kod VVR-arbetsgruppen, som innebar samarbete med Inspektionen för Människomiljö och Transport (ILT) och, för passagerarperspektivets input, med handikapp- och patientorganisationernas paraplyorganisation Elke(In) och äldreorganisationen KBO-PCOB.

Läs också: Beräkna operatören går över koden VVR

Utskriftsvänlig, PDF och e-post