DVDP bredd=

SHARE NOW, den europeiska marknadsledaren inom bildelning, kan se tillbaka på ett framgångsrikt år trots coronapandemin. År 2021 kommer samriskföretaget mellan BMW Group och Daimler AG att lägga till 10.000 2011 nya användare i Amsterdam, där bildelningstjänsten har varit i drift med en 100 % elektrisk flotta sedan XNUMX. Städerna Amstelveen och Rotterdam gynnas också av framgången med SHARE NOW. Två delade bilnav har öppnats i Rotterdam, vilket gör det möjligt att resa mellan Amsterdam och Rotterdam.

"Under 2021 kunde vi svara ännu bättre på efterfrågan och önskemål från våra holländska användare. I huvudstaden har vi utökat SHARE NOW-erbjudandet inom flera områden. Förra året tillkom över 100 delade bilar till flottan och arbetsområdet utökades till 62 km2. Inte bara med nya stadsdelar i Amsterdams distrikt Noord och Nieuw-West, utan också med två nav i Rotterdam – något vi är mycket stolta över. Trots coronapandemin kan vi se tillbaka på ett framgångsrikt år där vi stärkte vår affärsmodell.”

Fler kilometer per resa och längre perioder
SHARE NOW har märkt förändringar i användarbeteende under ganska lång tid nu. 2021 tillryggalades fler kilometer per resa och bilarna hyrdes ut under allt längre perioder. I Amsterdam ökade medeldistansen med 12 % till 11,5 kilometer per bil. Den genomsnittliga restiden ökade med 4,4 % till 40 minuter per resa. För att möta behoven hos – nu 104.000 2021 – användare, introducerade SHARE NOW långsiktig bildelning i slutet av 30. Detta gör det möjligt att hyra en delad bil i upp till XNUMX dagar och att boka den i förväg.

Inför denna introduktion gjordes betydande investeringar 2021 i utbudet av delade elbilar. Nya elektriska smarta EQ, Fiat 500e och BMW i3 med stort utbud tillkom stadigt. På ett år har flottan utökats till 400 elbilar, vilket gör att även längre sträckor kan tillryggaläggas. Smart EQ var den populäraste modellen förra året, men BMW i3 visade sig vara den mest använda för långa resor, enl. DELA NU.

"I år vill SHARE NOW fortsätta den positiva utvecklingen under det gångna året. 2021 var ett speciellt år för oss då vi firade vårt 10-årsjubileum i Amsterdam, men vi tänker inte på det 2022 heller. Vi kommer att fortsätta att segla samma kurs och kontinuerligt fokusera på hållbar tillväxt På SHARE NOW tror vi på att dela mer och äga mindre, så att vi kan göra våra städer mer beboeliga för invånarna och hålla mobiliteten så individuell och flexibel som möjligt. kommuner där SHARE NOW verkar, hjälper oss att ge ett lyft för utsläppsfri mobilitet och gemensamma transporter.”

Utskriftsvänlig, PDF och e-post