DVDP bredd=

Den som vill ladda sin bil elektriskt ska vara uppmärksam på att inte få böter för sitt parkeringsbeteende när de kommer tillbaka efter laddning. I samhället Den Haag detta är inte ovanligt eftersom man med elladdning på en avgiftsbelagd parkeringsplats inte bara betalar för laddning utan även för parkering. Om laddstationen finns i ett område där betalparkering gäller ska du även betala för parkering.

fel parkering

Du kan ladda din bil vid en laddstation. Detta testas genom att kontrollera om laddkabeln kopplar ihop bilen och laddstationen. Det är inte meningen att användarna ska stå parkerade där längre än nödvändigt. Du får inte parkera en bil som inte laddas vid en laddstation. Det gäller både en vanlig (icke-el)bil och en elbil som inte är ansluten till laddstationen med stickkontakten. Du kan då få böter för felparkering. Och din bil kan bogseras. Detta gäller inte utanför de fönstertider som anges på en trafikskylt vid laddplatsen.

maximal laddningstid

Om det finns en maximal parkeringstid i ett område gäller detta även för laddningsbilar. Om det finns en trafikskylt vid laddstationen med texten: '10.00:22.00 – 10.00:22.00 h', indikerar detta en fönstertid. Det innebär att laddpunkten uteslutande är till för att ladda bilar mellan klockan XNUMX och XNUMX. Utanför dessa tider är det även tillåtet att parkera en icke-elbil på denna plats. Till exempel försöker kommunen se till att så många parkeringsplatser som möjligt finns tillgängliga nattetid i områden med högt parkeringstryck.

(Texten fortsätter under bilden)
om det finns en maximal parkeringstid i ett område gäller detta även för laddningsbilar.

parkeringstillstånd

Bor du eller ska du bo i ett område med betalparkering? Med ett parkeringstillstånd behöver du inte betala för parkering varje gång. Tillståndet är registrerat. Har du fler än 1 bil kan du ansöka om ett separat tillstånd för varje bil. Du betalar 2022 € i kostnader för varje ansökan under 15,05. Du betalar också kostnaderna för tillståndet varje år. Du kan inte ansöka om parkeringstillstånd för vissa områden i Haag. Eller gäller till exempel tillståndet bara på kvällen?

Läs också: Priser offentlig laddningsplats ofta oklart i förväg

Utskriftsvänlig, PDF och e-post