Pitane bild

Nederländerna gick ut mycket förra året. Mer än tre fjärdedelar av holländarna har besökt en utflykt. Människor strömmade inte bara till skogs- och rekreationsområden, djurparker och nöjesparker var också populära. Detta framgår av forskning från ANWB under valet av "Bästa utflykten i Nederländerna 2022". 

Under coronaperioden förblev utflykter populära. Trots coronaåtgärderna som förbokade tidluckor gick holländarna ut. Att arbeta med tidslås upplevdes som trevligt av 79 procent av besökarna. Ändå hoppas 43 procent av holländarna att detta inte längre kommer att vara nödvändigt i framtiden. 

Nästan hälften av de tillfrågade angav att utbudet av utflykter i den egna provinsen är mycket viktigt. Speciellt den korta restiden gjorde det lätt att spontanbesöka en utflykt. Däremot tyckte cirka 15 procent av holländarna att det inte var några problem att resa lite längre för en utflykt. De gillade faktiskt att vara i en ny miljö

De flesta besökare orienterade sig online om dagen ute och köpte entrébiljetterna till en utflykt i förväg. Rabattkampanjer och erbjudanden spelade en viktig roll i detta. Ungefär hälften av holländarna använder detta regelbundet när de köper en entrébiljett. 

Ett hälsosamt utbud av mat och dryck inom cateringbranschen är viktigt för de flesta besökare. Även om majoriteten av människor inte vill betala extra för detta. En av tre holländare brukar ta med sig sin egen mat på en utflykt och 15 procent gör det alltid.

Tillkännagivande av vinnare av valet "Bästa utflykten i Nederländerna 2022" 

På torsdag eftermiddag den 17 februari kommer ANWB att tillkännage vad som enligt medlemmar i ANWB är "Bästa utflykten i Nederländerna 2022", både nationellt och per provins. Under valet röstar medlemmarna på den utflykt de uppskattar mest på fem aspekter: pris-kvalitetsförhållande, kundvänlighet, utbud, faciliteter och atmosfär. Totalt avgavs nästan 75.000 XNUMX röster. Dessa betyg, tillsammans med det totala antalet röster, leder till de nationella och provinsiella vinnarna, enligt ANWB.

Läs också: Trafikstörningar i Scheveningen har kommunens uppmärksamhet

Nederländerna gick ut mycket förra året. Mer än tre fjärdedelar av holländarna har besökt en utflykt.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post