Eindhovens mjukvaruföretag Pitane BV lanserade en första för taxisektorn. Särskilt de som ansvarar för att göra kombinationer av resor till skolor, dagverksamhet eller samordna efterfrågeberoende transporter för en kommun eller region ser en stor vinst.

Pitane Mobility Visual Combination låter användaren själv välja vilket kartmaterial han vill använda att arbeta med. De programvara ger stöd för Google Maps, Microsoft Bing Maps, Microsoft Azure Maps, OpenStreetMaps, TomTom, Here Maps och MapBox. Pitane Visual Combination 2022 edition kan också användas för att visuellt skapa kombinationer inom grupptransport. Elever eller resenärer kan visuellt samlas in till platser, skolor eller dagaktiviteter på ett smart och väl genomtänkt sätt. Inget mer att samla in Excel-filer och sortera efter postnummer. 

dra ner på kostnader

Det kanske viktigaste, förutom programvarans nya funktioner, är att användningen av den kan minska kostnaderna för licenser av kartmaterial enormt. Utöver de stora och ofta alldeles för dyra aktörerna på marknaden kan nu även OpenStreetMaps användas som ett bra alternativ. Som tidigare meddelats säger företag farväl till Internet Explorer. Företag som Google och Microsoft erbjuder själva endast stöd för Chrome-baserade webbläsare. Andra webbläsare kan fungera begränsat eller mindre och mindre. Till exempel lanserade Google Maps förra veckan sitt nya API som inte längre erbjuder stöd för den gamla pålitliga Internet Explorer. Företaget vill också helt göra sig av med Internet Explorer från augusti 2022.

"Tiden när alla planerare kände till Shells färdkarta är för länge sedan förbi, vi ser det varje dag i graden av kombination och kvaliteten på rutterna"

ingen gatukunskap

Enkelt och även användbart för alla utan stor gatukännedom om arbetsområdet. Och det är kanske det viktigaste taxibranschen behöver. Bristen på förare är inte det enda problemet i branschen. Det är hög personalomsättning inom planering och administration. En sann musikalisk stol mellan företag som vill locka en ny generation med några euro mer per månad. Det går till och med så långt att de som ansvarar för att rekrytera personal lägger problemet med regeringen eftersom det behövs ett bredare synsätt på personalbrist. För att lösa bristen på förare strömmar "gamla" förare in, men man kan inte låta dessa villiga medarbetare arbeta med de modernaste resurserna på fabriken eller planeringen. 

Unga medarbetare ska kunna skapa kvalitetsvägar utan alltför stor kunskap om arbetsområdet. De viktigaste egenskaperna finns i passagerarområdet. Vem kan inte vara med vem i fordonet, vem måste vi transportera separat och vem är bäst av att sitta fram i bilen bredvid föraren. Var och en av dem har som "smarta" program som gör kombinationer inte kan göra mycket med.

Läs också:  TOMP API kan inte längre ignoreras inom mobilitet

Utskriftsvänlig, PDF och e-post