När valet närmar sig, slår Touring den ökända varningsklockan. Enligt Danny Smagghe, talesperson för Touring, påverkar mobilitetsproblemen allt mer vår livsmiljö och socioekonomiska utveckling.

OECD har också beräknat att de timmar som går förlorade i trafikstockningar i Belgien är en årlig social kostnad på 1 till 2 % av BNP. Enligt Transport & Mobility Leuven (TML), som bedriver policystödjande forskning, är kostnaden för en förlorad timme i trafikstockningar för närvarande 8,25 euro för personbilar och mellan 50 och 80 euro för godstransporter. TML beräknade att vår årliga kostnad för mobilitet kommer att stiga till 6 miljarder nästa år.

"Rörlighet är en federal fråga. I själva verket stannar mobiliteten inte vid våra nationella gränser. Mobilitet kräver ett europeiskt förhållningssätt för att göra det möjligt att standardisera så många åtgärder som möjligt mellan olika medlemsstater."

Danny Smagghes

Smagghe vet att en av århundradets viktigaste utmaningar är att minska de förorenande utsläppen av CO2 och NoX. Enligt Touring kan detta göras på olika sätt. Som till exempel skattelättnader för miljövänliga (delade) bilar och uppmuntran till resor till fots, på cykel, med motorcykel eller kollektivtrafik. Väginfrastrukturen behöver också mixtras, eftersom smidig trafik är avgörande för att begränsa utsläppen per körd kilometer. Han nämnde den intelligenta kilometeravgiften tidigare, men samåkning och samåkning kan också stimuleras skattemässigt.

(Texten fortsätter under bilden.)
trafikstockning på Antwerpenringen

Tourings talesperson stöder att utvecklingen av applikationer som hjälper trafikanter att planera, "reservera" och genomföra sin resa med de mest föredragna transportsätten också kan stödjas av regeringar. De många startups som utvecklar applikationer kan säkert använda vilket stöd som helst, inklusive ekonomiskt. Touring själv är ett exempel här genom att utveckla och implementera MaaS-konceptet, ett utmärkt verktyg för stadsresor. Lagstiftaren ska då se till att uppgifter görs tillgängliga och kan delas. Detta kräver ett ökat samarbete på det digitala området, med alla transportleverantörer och även mellan de olika politiska nivåerna.

Kort sagt, Touring är övertygad om att mobilitet är en grundläggande rättighet för varje medborgare. Utgångspunkten: den fria rörligheten för människor på det sätt och med de medel de väljer eller en kombination av dessa medel i ett system av multi-/sammodalitet. Kort sagt, som mobilitetsorganisation representerar de varje trafikant och ser det som en skyldighet att föreslå åtgärder inom området trafiksäkerhet, mobilitet, livskvalitet, beskattning och beteendeförändring.

Läs också: TOMP API och CDS-M, dataintegration för eHUBS

Utskriftsvänlig, PDF och e-post