Regeringen avskaffar maskplikten i kollektivtrafiken nästa onsdag. Det meddelade hälsominister Ernst Kuipers. Att testa tillträde är då inte längre nödvändigt vid stora inomhusevenemang och råden att jobba hemifrån försvinner. Åtgärderna och råden försvinner från och med nästa onsdag den 23 mars 2022. Vi är ännu inte klara med munmaskerna eftersom det är obligatoriskt att stanna på planet. Det bör också noteras att när man reser ska det besökande landets regler alltid respekteras.

OMT

Outbreak Management Team (OMT) gav i stort sett grönt ljus för avkoppling i går kväll, men konstaterade att munskydd i kollektivtrafiken fortfarande har ett mervärde med höga infektionsnivåer. Arbetet hemifrån råd och karantänsregler bör också finnas kvar, enligt experterna. Paraplyorganisationen OV-NL hoppas att slutet på maskkravet tar bort den sista barriären och att resenärerna hittar tillbaka till kollektivtrafiken. "Vi skulle vilja att folk återigen ska uppleva hur trevligt och ansvarsfullt det är att resa med kollektivtrafik", säger OV-NL:s ordförande Gerrit Spijksma.

Läs också: Masker skyldighet i tåg börjar bli svårt

Utskriftsvänlig, PDF och e-post