På grund av stort underhåll kommer Aalsmeerbaan nära Schiphol att vara ur bruk i tre månader. Arbetet startar på måndag och pågår till mitten av juli. Flygplanet som normalt landar eller avgår på denna bana måste avleda till Buitenveldertbaan, Schiphol-Oostbaan och Kaagbaan. Enligt flygplatsen leder detta till extra bullerstörningar för närboende.

Under underhållet kommer större delen av Aalsmeerbaan – ett område med femtio fotbollsplaner – att få ny asfalt. Även 1650 nya LED-lampor kommer att installeras i asfalten, 50 kilometer kablage kommer att läggas och 17 kilometers markeringar kommer att appliceras. Dessutom reparerar, rengör eller byter flygplatsen ut regnvattenbrunnarna runt banan och Air Traffic Control Nederländerna byter ut ett system som stödjer flygplan vid landning.

Genom att göra allt arbete samtidigt är banan ur bruk under lång tid en gång vart sjunde år. Eftersom Aalsmeerbaan alltid är stängd på natten, kommer dess stängning inte att påverka nattflyg.

Läs också: Flyget dyrare på grund av bränslepriserna

Utskriftsvänlig, PDF och e-post