Tusentals resenärer har fortfarande inte fått någon återbetalning för sin resa som blev inställd på grund av corona. Särskilt utländska flygbolag och plattformar som säljer flygbiljetter betalar inte. Det framgår av BNR:s förfrågningar med tre stora skadeorganisationer.

Cirka 5.000 XNUMX resenärer väntar på sina pengar. De lurades för flera miljoner euro. "De kan inte få tillbaka pengarna", säger Remco Kuilman på Aviclaim. "Flygbolag är ofta otillgängliga eller de gömmer sig bakom kupongsystem."

Särskilt utländska företag vill inte betala, märker Kuilman. "Det högsta beloppet är öppet med Ryanair. På grund av de låga biljettpriserna är det de mest drabbade passagerarna som rapporterade till oss.” Det är också svårt för passagerare på Iberia och Royal Air Maroc att få tillbaka sina pengar.

Läs också: Flygskatt troligen till 24 euro per flygning

Utskriftsvänlig, PDF och e-post