Stora folkmassor väntas vid bensinstationer på fredag.

Bilister blir billigare vid pumpen från fredag. Det beror på att kabinettet har sänkt punktskatterna på bensin och diesel under resten av detta år. Med detta vill regeringen göra vissa eftergifter till människor, eftersom energi- och bränslepriserna har stigit kraftigt på grund av bland annat kriget i Ukraina.

Per liter innebär detta en sänkning av punktskatten med mer än 17 cent för bensin och mer än 11 ​​cent för diesel. Konsumentkollektivet UnitedConsumers förutspådde på torsdagskvällen att de faktiska priserna förmodligen kommer att sjunka ännu mer. Det var redan då känt att två stora oljebolag sänker bensinpriset vid sina pumpar med cirka 21 cent. På en 40-liters tankning sparar det mer än 8 euro, även om tankning fortfarande är mycket dyrare än för till exempel för ett år sedan.

Stora folkmassor väntas vid bensinstationer på fredag. Där har det varit relativt tyst de senaste dagarna då många bilister försökt skjuta upp sin tankning för att dra fördel av en lägre taxa. Pumpägare har försökt förbereda sig så bra som möjligt. Vissa bensinstationer kommer sannolikt också att sätta in extra personal för att dirigera trafiken, så att väntetiderna inte ökar i onödan.

Läs också: Billigare tankning i Flandern dyrare än väntat

Stora folkmassor väntas vid bensinstationer på fredag.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post