Vilken situation, flygplatser svämmar över av människor. Att köa passagerare utanför flygplatsen är helt normalt och den som tror att det bara är fallet på Schiphol kommer att bli besviken. Det är också kaos på flygplatser utomlands, flyg som inte avgår eller avgår senare och borttappade resväskor är dagens ordning. Detta skapar mycket stress för resenären. Det är också superupptaget på Eindhovens flygplats, rader av resenärer stod långt utanför flygplatsen förra helgen. Semesterfirare tror att de är smarta och anländer till Eindhovens flygplats mer än 3 timmar före avgång för att vara säker på att komma i tid till säkerhetskontrollen.

Tyvärr skapar detta ännu mer kaos, stress och längre köer på flygplatsen. Du kan bara checka in din resväska här tidigast 3 timmar i förväg, därefter kan du gå igenom säkerhetskontrollen. Eindhoven Airport rekommenderar dig också att anlända till flygplatsen tidigast 3 timmar före ditt flygs avgång. På grund av bristen på bland annat säkerhetspersonal är köerna vid säkerhetskontrollen enorma. Alla som tror att de kan undkomma kaoset genom att flyga från en regional flygplats kommer att bli besviken. Eindhoven Airport har i olika medier antytt att folkmassorna troligen kommer att fortsätta fram till höstlovet.

Rotterdam Haag flygplatsen nyligen lanserat en ny tjänst. Den här tjänsten kan ta mycket stress från resenärerna. Resenärer som flyger på morgonen kan lämna sitt incheckade bagage här redan kvällen innan mellan 20 och 00, så att de kan gå direkt till säkerhetskontrollen nästa morgon. De kan lämna in sitt bagage på Scan&Fly. Rotterdam är den första flygplatsen i Nederländerna som erbjuder denna tjänst. Tjänsten gäller endast flyg från flygbolaget Transavia som avgår fram till kl. 22 på morgonen.

Läs också  Heijmans vinner Eindhoven Airport anbud

Tjänsten är giltig på Transavia-flyg till Schengen-destinationer (exklusive Portugal). Det är inte heller giltigt för destinationer i Marocko, Kroatien, Turkiet och Storbritannien. Avvikande bagage kan inte lämnas tillbaka kvällen innan. Hur praktisk är den här tjänsten, till exempel är du på ett hotell nära flygplatsen kvällen innan och det är en liten ansträngning att checka in ditt bagage på flygplatsen. På morgonen behöver du inte längre stå i den megalånga kön med din resväska för att checka in och du kan gå direkt till säkerhetskontrollen. På så sätt kanske du fortfarande kan åka på semester utan stress.

Relaterade artiklar:
Folkmassor på Eindhovens flygplats.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post