Så enkelt kan det vara, du behöver inte ens installera en taxameter.

Taxiföretag i Flandern följer omedelbart registreringsskyldigheten hos Chiron genom att använda den billigare Pitane Compact. Den helt integrerade Chiron-hanteringen tas helt över av Eindhoven-programvaruföretaget Censys BV, vilket innebär vägledning och registrering av ansökan. Chiron är den flamländska regeringens centrala resedatabas för individuellt betalda passagerartransporter.

Pitane Compact utvecklades för den oberoende taxichauffören och tillhandahåller ett onlinesystem och Pitane Driver App för att hantera alla taxiresor. All data om bokningar, kunder, förare lagras säkert och följer GDPR-lagstiftningen. Föraren sparar även på utskriften och värnar därmed miljön, eftersom färdkvittot automatiskt skickas till kunden via mejl i efterhand.

lagstiftningen

Lagstiftningen om fordonsuthyrning med förare gäller endast fordon som är lämpliga för transport av upp till nio personer, inklusive föraren. Även företag, resebyråer, sjukkassor etc kan använda en fordonsuthyrning med chaufför om de sluter ramavtal med ett transportföretag för att transportera bland annat sina kunder, besökare, medlemmar. Skyldigheten att vidarebefordra resedata till Chiron, den flamländska regeringens centrala databas, gäller alla resor som görs med fordon under en IBP-licens (individuell betald passagerartransport) från 1 januari 2020.

Pitane Compact levereras till taxichauffören inom 3 till 5 arbetsdagar efter mottagandet av nödvändig information och kan avbokas månadsvis, du betalar i förskott för användningsperioden. Med förarapplikationen Pitane Driver kan du enkelt logga in med ditt onlinekonto och starta ditt skift via applikationen. 
Relaterade artiklar:
Pitane Compact och Pitane Driver App - lämplig för Chiron-koppling
Utskriftsvänlig, PDF och e-post