PostNL har nyligen börjat leverera paket i centrala Haag med hjälp av små, utsläppsfria LEFV (lätta elektriska fraktfordon). Detta är bra för livskvaliteten i stadskärnan: vagnarna är tysta och rena. Från PostNL paketsorteringscenter i Den Hoorn förs paketen till det lilla LEFV stadscentrumet i Uitenhagestraat i utkanten av Haags centrum. Därifrån levereras paket till konsumenter och företag i Haags centrum.

”Som Haag kommun gör vi mycket för att paket ska levereras på ett renare sätt. Det finns till exempel en miljözon som de mest förorenande lastbilarna inte får åka in i. Med den nationella Green Deal uppmuntrar vi leverantörer att endast ta med sig varor med sin renaste lastbil eller skåpbil. Jag ser fler och fler vackra hållbara initiativ i staden. Det är bra att se att vi arbetar tillsammans för att säkerställa en ren och levande stad.”

Liesbeth van Tongeren, rådman för hållbarhet, miljö, energiomställning i Haag.

”Jag är glad att vi nu levererar paket med LEFVs i min stadskärna i Haag. Med dessa smala bilar kan cyklister passera lättare och vi kan leverera i varje gränd. Jag gillar att köra dem, för de manövrerar lätt emellan överallt och jag får många positiva reaktioner. Och eftersom de är elektriska kör de renare och tystare. Det är trevligt för miljön och klimatet och gör den här leveransformen extra lämpad för Haags stadskärna.”

Barry Nieuwland, förare PostNL
Läs också  PostNL vidtar åtgärder mot FNV-åtgärder

Utsläppsfri leverans 

LEFV:arna är en del av PostNL:s mer än 2100 50 elfordon. Dessutom är 100 % av vår egen fordonsflotta mer hållbar tack vare användningen av biogas, BIO-LNG, hållbart bränsle och elbussar. Tack vare våra hållbara sorteringscentraler sorteras post och paket 96 % CO₂-neutralt. PostNL levererar post- och brevlådepaketen utan utsläpp till XNUMX % av de holländska hemadresserna. I stadskärnorna sker allt fler leveranser med små hållbara fordon som lastcyklar och LEFV. Efter Arnhem och Groningen är Haag den tredje staden i Nederländerna där PostNL levererar paket med LEFV. LEVVS är tillverkade i Nederländerna och har utvecklats speciellt för PostNL för paketleverans. 

Stadsnav för paketerade affärstransporter

PostNL erbjuder även andra lösningar för en renare och tillgänglig stad. Haagnavet, som öppnade 2020, är ​​ett bra exempel på detta. Från detta nav levererar PostNL City Logistics till cirka 220 platser i centralregeringens stad och andra regeringar och företag. Leverantörer kan leverera sina varor (stabila kontorsmaterial som skrivarpapper och sanitetsprodukter) till företag till navet i utkanten av staden där allt buntas ihop. Detta sparar transportrörelser och CO₂-utsläpp i staden, eftersom varorna sedan levereras i ett svep med små, elektriska lastbilar, enligt kommun Haag. 

Relaterade artiklar:
Utskriftsvänlig, PDF och e-post