Inte mindre än 629 researrangörer och resebyråer har valts ut denna vecka för att delta i det paneuropeiska SUSTOUR-programmet med syfte att förbättra deras hållbarhetsprestanda. Projektet finansieras under EU-COSME-programmet. Branschorganisationen ANVR är en av grundarna till detta projekt.

I början av mars 2022 lanserade projektet en europeisk utlysning för små och medelstora reseföretag med syfte att välja ut minst 175 researrangörer och resebyråer som kan dra nytta av ett omfattande tekniskt stödprogram. Mer än 730 företag ansökte till slut och efter omfattande bedömning av en oberoende utvärderingskommitté valdes 629 små och medelstora företag från 35 länder ut och ansökte till stödprogrammet.

"Vi är glada över att se så stort intresse från researrangörer och resebyråer över hela Europa för att lära sig hur man gör sin verksamhet och leveranskedja mer hållbar. Vi har därför beslutat att inkludera så många som tre gånger fler företag i stödprogrammet än vad som ursprungligen planerats. så att maximalt antal företag kan dra nytta av projektet."

Naut Kusters, direktör för ECEAT och ledare för SUSTOUR-projektet.

"På ANVR är hållbarhet högst upp på prioriteringslistan och vi är verkligen glada att se att mer än 80 reseföretag från Nederländerna har valts ut som en del av SUSTOUR. Detta gör oss till Nederländerna överlägset ledande i Europa."

Frank Radstake från ANVR.

Det tekniska supportprogrammet kommer att starta i juli 2022 och kommer att erbjuda en blandning av innovativ onlineutbildning, flerdagars klassrumsutbildning, intensiv coaching (grupp och individuell) och peer-to-peer lärande – allt tillhandahålls och vägleds av utvalda hållbarhetsexperter inom turism. Företag har fått välja mellan att skaffa Travelife certifieringsstöd eller stöd när det gäller att förbättra specifika områden som koldioxidmål, plast och hantering av försörjningskedjan eller certifiering av sina landutflykter.

Flera evenemang kommer att anordnas i samarbete med europeiska branschorganisationer för att låta de utvalda reseorganisationerna utbyta erfarenheter och bästa praxis och för att belöna de företag som framgångsrikt uppnår certifieringen genom SUSTOUR-projektet, enligt ANVR.

Relaterade artiklar:
Utskriftsvänlig, PDF och e-post