Mer än 80 procent av hotellrummen i Gent har redan reserverats för denna helg.

Vi fick vänta mer än 1000 dagar på det, men i fredags spelade äntligen musik upp på festtorgen. Gentse Feesten är tillbaka och det kommer alla att ha hört efter den festliga öppningssmällen.

Det blir inte för varmt idag och därför perfekt festväder. Det absolut bästa sättet att ta sig till Gentse Feesten är med kollektivtrafik. Tack vare det Duo biljett eller det Helgbiljett du kör också (i Belgien) till Gent med 50 % rabatt. Stationen Gent-Dampoort ligger inom gångavstånd från partyzonen. Resenärer som går av vid Gent-Sint-Pieters kan enkelt byta till en pendelspårvagn som går dygnet runt. Taxi väntar på dig vid Sint-Pieters station, Dampoort station eller på andra strategiska platser. Observera att taxi inte längre får köra i Festzonen efter kl 13.

"De flesta gäster kommer från Europa, Nederländerna är fortfarande det populäraste landet."

Som vanligt var det trevligt upptaget på fredagen under upptakten av Gentse Feesten. Det blir tio "Beautiful days" och ikväll kommer säkert Johan Verminnen och Frank Boeijen. Om du kommer till Gentse Feesten med bil kan du Lämna bakom på Feestenparkings (park-and-rides). Runt festzonen finns en stor zon reserverad för boende. Besökare får inte parkera där: inte med gratisbesöksbiljetten och inte heller med parkeringsbiljett för personer med funktionsnedsättning.

festbussar

Gentfesterna har vuxit till en av de största folkfestivalerna i Europa och förra året erkändes de som flamländskt immateriellt arv. Nattnätet går inte under Gentse Feesten utan ersätts av partybussarna. Liksom tidigare utgåvor avgår dessa från Gent Zuid, varje gång klockan 0.30, 2.15 och 4.

Mer än 80 procent av hotellrummen i Gent har redan reserverats för denna helg.
Relaterade artiklar:
Utskriftsvänlig, PDF och e-post