Åskådare kastade flaskor med vatten åt resenärerna genom de krossade fönstren.

Thalys-tåget stoppades i cirka fyra timmar i den parisiska förorten Saint Denis på grund av ett fel. Eftersom luftkonditioneringen i tåget inte fungerade steg temperaturen rejält, resenärer har försökt slå sönder rutorna på tåget för att få frisk luft. Thalys berättade att brandkåren hjälpte till med evakueringen, men det är inte känt varför passagerarna inte togs bort från tåget tidigare.

hel

Utan luftkonditionering, utan information. Det var ett helvete för resenärerna. Åskådare kastade flaskor med vatten åt resenärerna genom de krossade fönstren. Cirka 750 passagerare satt fast i mer än fyra timmar på ett Thalys-tåg strax utanför Paris-Nord station. Tåget fick ett haveri strax efter avgång från Paris. Rasande passagerare försökte allt för att ta sig ut och började krossa rutor. Bokstavligen farligt! Blir inlåst i timmar i ett tåg där temperaturen stigit till långt över 40 grader. Det är tur att ingen har dött.

Thalys gick 21:09 via Twitter vet att de åkande kommer att få hjälp omedelbart. Klockan 21:38 skrev de att dörrarna till tåget är blockerade, men brandkåren är på väg. Till en twittrares ilska: ”Efter tre timmar? Medan folk mår dåligt och fönster krossas? Hur i hela friden är det möjligt?"

Filmer har lagts ut på sociala medier av en man som krossar en tågruta och försöker få lite frisk luft. Andra bilder visar åskådare som försöker kasta in vatten genom en krossad ruta. Alla passagerare evakuerades så småningom med hjälp av stegar.

strömavbrott SNCF

Även idag stoppades alla tåg i Lille-regionen på grund av ett strömavbrott. På Twitter, några minuter efter att ha meddelat att trafiken i Hauts-de-France helt skulle avbrytas fram till klockan 10, förklarade SNCF slutligen att avbrottet hade åtgärdats och att trafiken gradvis skulle återupptas. Ändå kommer nordliga användare att kämpa i några timmar till tills allt är på plats igen. SNCF har inte gjort något uttalande om den exakta orsaken till detta elektriska fel. Enligt den regionala vicepresidenten, citerad i La Voix du Nord, det var ett massivt strömavbrott som började klockan 05.30:XNUMX. RTE och Enedis gick på plats för att ta reda på orsaken till felet.

På sitt Twitter-konto uttalade TER Hauts-de-France: "Ett strömavbrott vid stationerna i Lille Flandres och Lille Europe hindrar all tågtrafik. Trafiken är helt avbruten i Hauts-de-France fram till klockan 10 på morgonen”. Dessutom anger trafikbolaget att "ingen ersättningsbuss är planerad".

Relaterade artiklar:
SNCF
AppStores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post