Pitane bild

Vilken camping kan kalla sig Årets Camping 2023 nästa år? ANWB tillkännagav nyligen de nominerade. Nu är det upp till campingentusiaster att rösta på sin favoritcamping. Du kan rösta fram till den 30 oktober. Vinnarna tillkännages i januari 2023.

En expertjury valde ut totalt 60 campingplatser i tre olika kategorier, var och en med tio campingplatser i Nederländerna och utomlands. I år är kategorierna: 

  • Den bästa familjecampingen vid havet
  • Den bästa lilla campingen
  • Campingens mest speciella hyresboende

Den bästa familjecampingen vid havet

På dessa campingplatser kan barn leka med sina kompisar och havet ligger max 500 meter från campingen. De campingplatser som valts ut av juryn har minst 4,5 ANWB-stjärnor, restaurang, hyresboenden, lekplats och underhållning för barnen.

Den bästa lilla campingen

Dessa campingplatser ligger ofta i naturen och har färre än 60 platser. Campingplatserna är rymliga. Faciliteter och aktiviteter (som en pool, stormarknad eller underhållning) är ofta begränsade eller obefintliga; campare kommer främst för lugn och ro. De campingplatser som valts ut av juryn har minst fyra ANWB-stjärnor. 

Det mest speciella hyresboendet

Att hyra en vistelse på campingen blir allt mer populärt. Campingplatserna svarar på detta med allt mer attraktiva hyresboenden. Denna kategori innehåller de mest speciella hyresbostäderna.

Den internationella juryn består av: ordförande Bert Gorissen (Camping Champion), Josipa Cvelić Bonifačić ​​(campingchef i Kroatien), Martin Juhos (Svensk intresseorganisation för campingplatser, SCR), Eicke Schüürmann (journalist campingbranschen), Goof Lukken (föreläsare). Breda University of Applied Sciences), Rob Vrolijks (camping- och vattensportbranschens konsult) och Jan van Zelst (ANWB campinginspektör). 

Valet av Årets campingplats ANWB arrangeras årligen av KampeerKampioen. Kategorierna uppdateras varje år. Med valet vill ANWB inspirera och informera sina medlemmar om de vackraste campingplatserna i Nederländerna och utomlands. 

Relaterade artiklar:
Utskriftsvänlig, PDF och e-post