Det handlar om elever som inte går i vanlig utbildning.

I många kommuner tillhandahåller Connexxion Taxitjänster elevskjuts till tusentals elever i specialpedagogik. Detta gör Connexxion Taxi Services till den största i vårt land på detta område. Kommunerna Eindhoven och Waalre har skrivit på avtalet. Uppdraget träder i kraft 1 augusti 2022 och består i att transportera cirka 790 elever till olika skolor. Avtalets löptid är 5 år med en ensidig möjlighet till förlängning.

”Varje barn har rätt till lämplig utbildning och möjlighet att utvecklas på sin egen nivå. För vissa barn som går i en skola som inte ligger runt hörnet från deras hus. Vi anser att det är viktigt att dessa elever transporteras säkert och tillförlitligt till och från skolan. Vi ser en pålitlig partner i Connexxion och ser fram emot att fortsätta samarbetet.”

Stijn Steenbakkers, Alderman Education Municipality i Eindhoven

Totalt skjuts cirka 800 elever till och från skolan. Från och med det nya läsårets första dag, den 5 september 2022, kommer Connexxion att transportera cirka 800 elever från Eindhoven och Waalre till och från skolan. Detta är fördelat på cirka 150 resor per dag. Det handlar om elever som inte går i ordinarie utbildning, men som går i andra skolor i regionen där de får det stöd, omsorg och/eller vägledning de behöver. Alla transportrörelser är helt elektriska. Connexxion, en del av Transdev Nederland, köper närmare 100 nya eldrivna taxibilar och taxibussar för detta uppdrag.

"Det är fantastiskt att kunna tillhandahålla hållbara transporter för våra elever i elbussar med vår partner Connexxion efter sommarlovet."

Liesbeth Sjouw, Alderman Utbildningskommun Waalre

Samarbetet mellan de tre organisationerna återspeglas också i ett annat tema; en hållbar arbetskraft. Till exempel har en koppling gjorts mellan Connexxion och Employment Team (WGT) i Eindhovens kommun. WGT stödjer rekrytering av personal, inklusive personal med avstånd till arbetsmarknaden (social avkastning). I den senare gruppen ingår personer med begränsad utbildning, långtidsarbetssökande eller äldre (55+) arbetssökande. Varje ny förare får först utbildning och en erfaren förare som kompis.

”Vi är glada över att kunna bidra till denna viktiga transport i denna region. Det innebär kontinuitet för våra medarbetare och expansion av arbetet. Här ska vi snabbt och tillsammans rekrytera nya kollegor”.

Lucien Brouwers, direktör för Connexxion Taxi Services
Relaterade artiklar:
Foto: Connexxion Taxiservice
Utskriftsvänlig, PDF och e-post