När Nederländerna har semester börjar högsäsongen för ANWB och dess anställda. ANWB Emergency Center är i full fart för att hjälpa resenärer som är strandsatta utomlands med ett haveri eller för att hjälpa dem för att de behöver sjukvård på grund av sjukdom eller olycka. De senaste fyra veckorna har det kommit in över 280.000 34 samtal med förfrågningar om hjälp från hemlandet och utomlands. Inom fordonsassistans ökade antalet utländska akter med 2019 % jämfört med samma period XNUMX, den sista "normala" sommaren före corona.

Nu när coronarestriktionerna har hävts i de flesta europeiska länder åker holländarna återigen på semester utomlands i massor. De föredrar att göra detta med sin egen bil, särskilt nu när det är långa köer på Schiphol, Rotterdam Airport och Eindhoven Airport. ANWB räknar med att antalet anmälningar kommer att öka ytterligare under de kommande veckorna.

De flesta rapporter om bilhaveri kommer från Frankrike, följt av Tyskland och Belgien. Påfallande i år är ökningen av antalet filer i Spanien och Italien. De vanligaste rapporterade felen är startproblem, strömavbrott, varningslampor som tänds eller ett punkterat däck. Antalet inhemska vägassistanstjänster har också ökat jämfört med 2019.

Under coronapandemin har många utländska uthyrningsföretag minskat sin flotta av hyrbilar. Det får konsekvenser för semesterfirare som har bilproblem. 
De kan behöva resa hem med flyg, tåg eller buss. 
För att tillgodose resenärerna så mycket som möjligt har ANWB utökat sin egen flotta av hyrbilar och distribuerat den över ett stort antal nav i populära semesterområden i hela Europa. 

ANWB tog redan i somras hänsyn till de stora folkmassorna, men kan inte hindra semesterfirare från att behöva vänta längre när de ringer till Nödcentralen. Från Haag och Assen och supportcentren i Lyon, München, Barcelona och Aten görs allt för att hjälpa alla så snabbt som möjligt. Vägassistanstjänster finns också i Frankrike och Italien. De ANWB rekommenderar semesterfirare att ge bilen extra uppmärksamhet före avresan. Det är alltid bättre att undvika otur, speciellt nu.

Foto ovan: ANWB bildbank.

Relaterade artiklar:
Utskriftsvänlig, PDF och e-post