Förra månaden hölls den årliga European Mobility Exhibition i Paris. Under denna konferens presenterar företag från mobilitetssektorn sina mest innovativa planer för framtiden. I år lockade evenemanget 11.000 170 besökare, som inspirerades av över XNUMX utställare. Hållbarhet var det centrala temat för denna utställning. Slående denna upplaga: extra uppmärksamhet ägnades åt innovationer inom kollektivtrafiken.

Återvinna förtroendet för kollektivtrafiken

Kollektivtrafiken spelar en stor roll när det gäller att nå de europeiska klimatmålen. Men på grund av coronakrisen har många resenärer tappat förtroendet för kollektivtrafiken. För att återvinna förtroendet för kollektivtrafiken behövs optimala investeringar i vardagsresenärernas behov. 

En av innovationerna som möjligen skulle kunna uppnå detta är Holostop; ett hologram av den gammaldags röda stoppknappen på bussen. Passageraren för fingret över den virtuella knappen och Holostop registrerar stoppförfrågan som en traditionell knapp. Enheten avger ett kort ljud och ändrar färg kort för att bekräfta begäran. Enligt skaparen av Holstop ger detta passagerarna en större känsla av säkerhet eftersom den är kontaktlös.

Smarta resor med kollektivtrafik och din app

Även i Nederländerna har passageraranvändningen av kollektivtrafiken minskat avsevärt. Detta är för närvarande 75 %, lågt med holländska mått mätt. Det samtidigt som kollektivtrafiken har många fördelar. ALD Automotive ser kollektivtrafiken som en smart och hållbar mobilitetslösning, speciellt för affärsresenärer. Det är ett effektivt sätt att resa eftersom du kan kombinera rese- och arbetstid och du slipper köra runt i den livliga stadskärnan på jakt efter till exempel en parkeringsplats. Dessutom kan den användas flexibelt. 

Med hjälp av ALD Automotives mobilitetsapp ALD Move kan även affärsresor och pendling skötas på ett sådant sätt att det passar väl in i dagens agenda, nuläget på vägen och väderprognosen. På så sätt kan du med en blick se vilka resemöjligheter du har på morgonen. Om du föredrar att inte använda din cykel eller i en bilkö vid dåligt väder är kollektivtrafiken i många fall ett smidigt alternativ.

E-bussar

Slutligen ägnade mässan stor uppmärksamhet åt att göra kollektivtrafiken mer hållbar. Exempelvis presenterades bussar som går på vätgas. Dessa bussar kan laddas på nio minuter, vilket gör dem ännu mer effektiva än elbussar med litiumbatterier. Att generera vätgas är mycket dyrt i detta skede, varför mässgolvet fortfarande dominerades av e-bussar. En stor utveckling, speciellt för Nederländerna, eftersom vår infrastruktur erbjuder många möjligheter att göra kollektivtrafiken mer hållbar i snabb takt, enligt ALD Automotive.

Relaterade artiklar:
Utskriftsvänlig, PDF och e-post